Ukrayna’da mahsur kalan işçiler: Zor durumdayız

ANKARA - Ukrayna’nın Herson kentinde tahliye edilmeyi bekleyen inşaat işçilerinden Abdulah Beder, “Gıdamız kalmadı, zor durumdayız. Arkadaşlarımız Rus askerleri tarafından tehdit ediliyor” dedi.

566 kez okundu.
Ukrayna’da mahsur kalan işçiler: Zor durumdayız Advert

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi 11’inci gününde sürüyor. Ukrayna’dan göç edenlerin sayısı bir milyonu geçerken, Türkiye’den Ukrayna’ya çalışmaya giden inşaat işçileri ise mahsur kaldı. Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan işçilerden Abdullah Beder ve Ferit Koçer, yaşadıklarını anlattı. Ukrayna’nın Herson şehrinde bulunduklarını belirten Beder, zor durumda olduklarını ifade etti. Beder, “Şu an bulunduğumuz evde 5 kişiyiz. Çalıştığımız firma bize bir ev kiraladı. 11 arkadaşımız da bizden yaklaşık olarak 50 km uzaktadırlar ve onlar daha zor durumdalar” dedi.

 
TAHLİYE BEKLENTİSİ 
 
Bulundukları şehirde can güvenliklerinin olmadığını belirten Beder, akşam patlama sesleri olduğunu ve  çok korktuklarını söyledi. Beder, şunları anlattı: “Yetkililere sesleniyoruz; buradan tahliyemiz bir an önce yapılsın. Burada 5 kişi olmamıza rağmen hastalıklar oluşmaya başladı. Su temiz değil, bizler çarşıya çıkamıyoruz. Akşam saat 5’ten sonra elektrikleri kapatmak zorunda kalıyoruz. Perdelerimiz kapalı oluyor. ‘Çarşıya çıkmayın’ diyorlar, gıda çok az, ellimizdeki erzakımız da bitme noktasında. Bizden uzak olan arkadaşlarımız, Rus askerleri tarafından tehdit ediliyorlar. Rus askerleri arkadaşlarımızın göğsüne silah dayayıp, ‘Siz kimsiniz, neden buradasınız’ diyorlar. Biz buradan yardım talep ediyoruz, yetkilerin bizleri tahliye etmesini bekliyoruz.”  
 
DAYANACAK GÜÇ KALMADI
 
Sağlık açısından sorunlar yaşamaya başladıklarını belirten işçilerden Ferit Koçer de, “Yaklaşık bir haftadır buradayız, burada rahatsızlandık ama kullanacak bir ilacımız yok. Biz burada resmen esir düştük. Doğru dürüst yiyeceğimiz yok, durumumuz hiç iyi değil. Bize yardım gelmiyor, biz de dışarı çıkamıyoruz. Ülkemize dönmek istiyoruz, ancak kimse gelip bizi almıyor. Konsoloslukla devamlı irtibat halindeyiz ama bir şey olduğu yok. Dayanacak gücümüz kalmadı. Diğer arkadaşlarımız bizden daha kötü durumda. Bizden uzakta olan 11 kişi var, sadece iki ekmek alabilmişler. Zaten savaş durumu var. Gıdaya ulaşamıyorlar, yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.
 

 

(MA)

Ukrayna’da mahsur kalan işçiler: Zor durumdayız
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum