Kadınlar, Çin’in siyasi hayatında gittikçe daha önemli rol oynuyor

Beijing’de devam eden Çin Ulusal Halk Meclisi Yıllık Toplantısı’nda bir sonraki dönem meclis için temsilciler kotası ve seçimine ilişkin karar taslağı incelenmektedir.

285 kez okundu.
Kadınlar, Çin’in siyasi hayatında gittikçe daha önemli rol oynuyor Advert

Beijing’de devam eden Çin Ulusal Halk Meclisi Yıllık Toplantısı’nda bir sonraki dönem meclis için temsilciler kotası ve seçimine ilişkin karar taslağı incelenmektedir. Karar taslağında, yeni meclis temsilcileri arasında kadın temsilcilerin oranının ilkesel olarak önceki meclise kıyasla daha yüksek olacağı ileri sürüldü.

Kadınlar, Çin’in siyasi hayatında gittikçe daha önemli rol oynuyor_fororder_rrrr

Bu bağlamda, önümüzdeki beş senede çeşitli etnik gruplardan ve sektörlerden gelen daha fazla kadının, Çin’in en yüksek demokratik siyaset sahnesine çıkması bekleniyor.

Mevcut meclis için 2017 yılının sonu ile 2018 yılının başında yapılan seçimde, 700’den fazla kadın, meclis temsilcisi olarak seçilmişti. Kadın temsilcilerin üç bine yakın meclis temsilcilerindeki oranı bir önceki meclise göre 1,5 puan artarak, yüzde 24,9’a çıktı. Bu oran aynı zamanda 2018'de dünya çapındaki ulusal parlamentolarda kadınların ortalamasını da aşmış oldu. Kadınlar, Çin’in siyasi hayatında gittikçe daha önemli rol oynuyor.


Hibya Haber Ajansı

Kadınlar Çin’in siyasi hayatında gittikçe daha önemli rol oynuyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum