2018 yılının ocak ayında Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin’in İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde 13. Çin Ulusal Halk Meclisi temsilcisi olarak seçildi. Xi, “İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde Çin Ulusal Halk Meclisi temsilci seçimine katıldım. Bu, merkezi hükümetin etnik grupların yaşadığı sınır bölgelerine verdiği büyük önemi gösterdi. Merkezi hükümet, yoksul bölgelerin kalkınmasını kararlılıkla sağlayacaktır” dedi.

Geçtiğimiz beş yılda Çin siyasi takviminin en önemli yıllık toplantılarından biri olan “İki Toplantı” sırasında (Çin Ulusal Halk Meclisi ve Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı Ulusal Komitesi’nin yıllık toplantıları “İki Toplantı” olarak adlandırılıyor) Xi Jinping, toplantıya katılan İç Moğolistan Özerk Bölgesi heyetinin grup toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Xi, temsilcilerle fikir alışverişinde bulunanrak özerk bölgesinde yaşayan halkın yaşam durumu hakkında bilgi aldı.

Xi, sınır bölgelerinde yaşayan halk ile yakından ilgileniyor_fororder_03083

5 Mart 2018 tarihinde, Xi Jinping toplantıya katılan İç Moğolistan Özerk Bölgesi heyetinin oturumunda, ekonominin kaliteli büyümesi, yoksullukla mücadele çalışmalarının kararlılıkla ilerletilmesi, farklı etnik gruplara mensup vatandaşların dayanışma, huzur ve mutluluk içinde yaşaması ve sınır bölgelerinde istikrarın sağlanması gibi konulara dikkat çekti.

6 Mart 2019 gününde, Xi Jinping İç Moğolistan Özerk Bölgesi heyetiyle görüşmede, Çin ekonomisinin çevreye dost ve kaliteli büyüme standartlarına geçiş sürecinde, çevre koruma çalışmasının güçlendirilip çevre kirliliğiyle mücadelede zafer kazanılması gerektiğini vurguladı.

22 Mayıs 2020 gününde, İç Moğolistan Özerk Bölgesi heyetinden temsilciler ile tekrar bir araya gelen Cumhurbaşaknı Xi, Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) temelinin halk olduğunu yineleyerek “Partimiz, her zaman halkın çıkarlarına öncelik verir. Halk, iktidarımızın temelini oluşturdu” diye konuştu.

5 Mart 2021 gününde, İki Toplantı kapsamında düzenlenen İç Moğolistan Özerk Bölgesi heyetinin oturumunda Xi Jinping, “Yoksul nüfusun tekrar yoksul olmasını önlemeliyiz. Ülkemizin küzeyindeki ekolojik güvenlik duvarı inşa edilmeli.” dedi.

Cumhurbaşkanı Xi bu sene İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nden temsilciler görüşürken, İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nin önemini tekrar vurguladı. Xi, “İç Moğolistan Özerk Bölgesi hem sınır bölgesi hem de etnik grupların yaşadığı bölgedir. Dolayısıyla İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde farklı etnik gruplara mensup vatandaşların dayanışma, huzur ve mutluluk içinde yaşaması ve sınır bölgesinde istikrarın sağlanması kritik önem taşıyor.” ifadesini kullandı.

Kaynak
Hibya Haber Ajansı