Nusaybin'de yasak kalktı ama abluka sürüyor

Nusaybin'de, 5 gün süren ve yapılan saldırılardan dolayı birçok ev ve işyerinin zarar gördüğü sokağa çıkma yasağı kaldırılmasına rağmen ilçenin kimi mahallelerine dönük polis ablukası sürüyor.

1095 kez okundu.
Nusaybin'de yasak kalktı ama abluka sürüyor Advert

Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Fırat, Abdulkadirpaşa, Yenişehir ve Dicle mahallerine dair 29 Kasım günü Kaymakamlık tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 5 gün boyunca yapılan yoğun saldırılarının ardından dün sona erdi. Yasak boyunca mahalleleri rasgele tarayan özel harekat timlerinin saldırılarına rağmen halk direnişi elden bırakmadı.

Terk etmeye zorlandıkları evlerini ve mahallelerini savunmaya geçen yurttaşlar, kolluk birimlerini mahallelerine sokmadı. Mahallelere giremeyen özel harekat timleri ise sokak başlarından mahalleleri taradı.

 

Mahallelere girmek için polis bahçe duvarlarını yıktı

 

Çağçağ Caddesi üzerine konumlanan ve buradan Kordon Sokağa yönelik yoğun saldırılar gerçekleştiren özel timlerin açtığı ateş sonucu sokaktaki tüm evleri kullanılamaz hale geldi.

 

Saldırılarda sokağın su şebekeleri de zarar gördü, bir evi ise su bastı. Ev Mardin Bükükşehir Belediyesi'ne ait MARSU ekibi tarafından onarılmaya başlandı.

 

Sokaklara ve mahallere giremeye çalışan polisler, zırhlı kepçeler ile yurttaşların bahçesinden ilerlemeye çalıştı. Bu nedenle de birçok evin bahçe duvarları yıkıldı.

 

Mahallelerde abluka devam ediyor

 

Yol açılan bu tablo ile birlikte sokağa çıkma yasağı kaldırılmasına rağmen direnişin yaşandığı 4 mahalle üzerindeki polis ablukası hala sonlanmış değil.

 

Çağçağ Caddesi, Newroz alanı ve eski hastane civarında konumlanmaya zırhlı araçlarla konumlanmaya devam eden polislerin buradaki bekleyişleri devam ediyor.(diha)

 

 

 

Nusaybin yasak kalktı ama abluka sürüyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum