UNESCO'ya acil çağrı

DİYARBAKIR - Sokağa çıkma yasağının 8 gündür sürdüğü Sur'da polis ve özel harekat timleri tarafından ağır silahlarla tarihi yapıların tahrip edilmesini protesto eden MHD ve Diyarbakır Barosu, hazırladıkları dosyayı UNESCO'ya göndererek, acil harekete geçme çağrısında bulundu.

1078 kez okundu.
UNESCO'ya acil çağrı Advert

Sur'da sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte polis ve özel hareket timlerinin ağır silahlarla halka dönük saldırıların yanı sıra ilçede bulunan tarihi yapılara da saldırarak zarar veriyor. Sur'daki tarihi yapılara verilen zararları protesto eden Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) ve Diyarbakır Barosu adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya MAZLUMDER ve İHD yöneticisi ile birçok avukat katıldı. Basın açıklamasının ardından ise Sur'daki tarihi yapılara verilen zararlarla ilgili hazırlanan dilekçe, Diyarbakır Adliyesi'nde bulunan postaneden UNESCO'ya gönderildi.

 

MHD Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Gülşen Özbek, Sur'da sokağa çıkma yasaklarının ardından birçok insan hakkı ihlalinin yaşandığına dikkat çekti. Sur'da yaşama dair her şeye zarar verildiğini dile getiren Özbek, Sur'da bulunan tarihi yapılar olan Surp Gregos Kilisesi, Dört Ayaklı Minare, Paşa Hamamı ve Kurşunlu Camisi kullanılan ağır silahlarla zarar verildiğini söyledi. Özbek, "Saldırılarla birlikte tarihi yapıların yok edilmesiyle karşı karşıyız. Diyarbakır surları kültür mirasına alındı. UNESCO'ya acil çağrıda bulunuyoruz. Bir an önce harekete geçin" dedi.

 

Ardından konuşan Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Serap Yiğit Erkuş ise, tarihi yapıların göz göre yok edildiğini ve bir an önce sokağa çıkma yasaklarının kalkması gerektiğini söyledi. Bu tarihi katliamın son bulaması için UNESCO'ya başvuracaklarını söyledi.(diha)

 

 

 

UNESCO acil çağrı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum