Katledilen gençlerin cenaze törenine katılım çağrısı

Sur ilçesinde süren ablukayı protesto eden halka yönelik polis saldırılarında katledilen Cengiz ve Salman'ın cenazeleri yarın Diyarbakır'da defnedilecek.

1308 kez okundu.
Katledilen gençlerin cenaze törenine katılım çağrısı Advert

Cenaze törenine ilişkin bilgi veren MEYA-DER Eşbaşkanı Ayşe Dicle, tüm Diyarbakırlıları cenazelere sahip çıkmaya çağırdı. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde süren ablukaya karşı sokaklara dökülen halka yönelik polis saldırılarında Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe Mahallesi'nin Koşuyolu Parkı yakınındaki protestolar sırasında özel harekât polisleri tarafından katledilen Şerdil Cengiz (21) ve Şiyar Salman (18) yarın Yeniköy Mezarlığı'nda düzenlenecek tören ile son yolcuğuna uğurlanacak. Cengiz ve Salman, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki otopsi işlemlerinin ardından yarın sabah aileleri tarafından alınarak Yeniköy Mezarlığı'na götürülerek burada düzenlenen tören ile uğrulanacak. 

Düzenlenecek törene ilişkin bilgi veren MEYA-DER Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Ayşe Dicle, tüm halkı hastaneye davet ederek, cenazeleri kitlesel olarak sahiplenip mezarlıkta yapılacak törene katılmaya çağırdı. diha

HDP yeni döneme hazırlanıyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum