Başika – Davutoğlu: Misliyle yanıt verdik!

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, IŞİD'in bu gece ki Başika saldırısına ilişkin, "Silahlı kuvvetlerimiz orada yeni bir adım atmak gerekirse bu konuda tam yetkiye sahiptir. Misliyle yanıt verdik” dedi.

1097 kez okundu.
Başika – Davutoğlu: Misliyle yanıt verdik! Advert

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'e hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

 

Başbakan Davutoğlu, toplantıda Başika Kampı'na yapılan saldırıyla ilgili, "Bu gelişme orada attığımız adımların haklılığını ortaya koymuştur. Mevcudiyetimiz Irak'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde" ifadesini kullandı.

 

Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

 

"Sınırlarımızın güvenliği sınır ötesinde başlar. Sadece sınırda alınacak tedbirlerle güvenliği sağlamak güçleşiyor. Başika Kampı'nın mevcudiyeti Musul'un DEAŞ'ın eline geçtiği 2014 yılından beri BM'nin aldığı kararlara dayanmaktadır. Türkiye bir karar verip kamp kurmuş değildir. Uluslar arası toplumun aldığı kararlar bizi sınır ötesinde tedbir almaya sevk etmiştir.”

 

Başbakan Davutoğlu, “Bugün ortaya çıkan tablo ise Başika Kampı'nın peşmerge ve DEAŞ arasındaki yoğun çatışma soınrasında Başika kampına isabet eden mermiler ve gerginliği sonucunda eğitilen Iraklı askerlerden birisi şehit oldu, 4 askerimiz de yaralandı. Herhangi bir kaygı verici durum yok” şeklinde konuştu.

 

Türkiye'nin bölgede gerekli önlemleri alacağını yineleyen Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

 

 

"Meşru Irak güçleri ve Irak güvenlik birimleri bu bölgede hakimiyet kurana kadar Türkiye'ye dönük riskler de içeren bu bölgelerde, Türkiye gerekli tedbirleri alır. Silahlı kuvvetlerimiz orada yeni bir adım atmak gerekirse bu konuda da tam yetkiye sahiptir. Misliyle yanıt verdik.”  (rüdaw)

Başika Davutoğlu Misliyle yanıt verdik
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi