CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Ankara İl Kadın Kolları örgütüyle birlikte Ankara’da evli olduğu İbrahim Köksal tarafından öldürülen Sibel Köksal’ın davasını takip etti. Sanık avukatının tahliye talebi reddedildi. Dava 22 Nisan’a ertelendi. CHP Kadın Kolları'ndan yapılan açıklamda şöyle denildi:

"Ankara’nın Mamak ilçesinde 2 Eylül 2019 tarihinde, Sibel Köksal evli olduğu İbrahim Köksal tarafından ‘kıskançlık’ bahanesiyle öldürüldü. Hakkında müebbet hapis cezası istenilen sanık İbrahim Köksal’ın yargılandığı davanın 9. duruşması Ankara 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Nazlıaka, YaşamHak projesi kapsamında duruşmaya geniş bir katılım sağladı. Nazlıaka, duruşma öncesi Sibel Köksal’ın acılı annesi Gülizar Çetin ve babası Hikmet Çetin ile görüştü. Sibel Köksal’ın annesine sarılan Nazlıaka, “Acınızı paylaşıyoruz. Allah böyle bir acıyı kimseye yaşatmasın. Yalnız değilsiniz, örgütlü gücümüzle yanınızdayız” dedi. Sibel Köksal’ın kız kardeşleri ve babası ile de konuşan Nazlıaka, “Maalesef ülkemizde kadınlar mahkemelerde tekrar öldürülüyor, katiller bahanelerin arkasına sığınıyor. Tahrik indirimi almak için öldürdükleri kadınlara iftira atmaktan çekinmiyorlar. ‘Mezardan çıkıp doğruyu anlatacak değil ya’ndiyorlar. Fakat biz bu canilerin iftiralarına geçit vermeyeceğiz. Kız kardeşlerimizin hakkını savunmak için örgütlü gücümüzle ailelerin yanında olacağız” dedi.

Tıklım tıklım dolan salonda, Sibel Köksal’ın annesi, babası ve kardeşleri duruşmayı yakından takip etti. Sanık İbrahim Köksal ise duruşmaya tutuklu bulunduğu hapishaneden Ses Görüntü ve Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) katıldı.

Sanığın avukatı tahliye talebinde bulundu. Tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, karar duruşması için 22 Nisan tarihine gün verdi.

Duruşmayı değerlendiren Nazlıaka, şunları kaydetti: “Maalesef hukuksuz kararlara imza atılan ülkemizde katiller, ceza indirimi almak için her yola başvuruyor. Katiller ya aldatıldığını iddia ediyor ya kravat takarak beyefendi imajı çizmeye çalışıyor ya da takım elbise kiralayarak ‘kostüm indirimi’ istiyor. Adil olmayan kararlar kadınların can güvenliğini daha da tehlikeye atıyor. YaşamHak projemiz kapsamında örgütlü gücümüzle duruşma salonlarında mağdur ailelerin yanında olarak, kamuoyu oluşturarak adaletin tecelli etmesini sağlamaya çalışıyoruz. 22 Nisan’da görülecek karar duruşmasında da örgütlü gücümüzle adalet talebimizi yükselteceğiz.”


Hibya Haber Ajansı