Roboski katliamına tepkiler sürüyor

Roboski Katliamının 4’üncü yıldönümünde Hatay ve Eskişehir'de gerçekleştirilen eylemlerde katliamlar kınanarak, aynı zihniyetin Cizre, Silopi, Sur, Nusaybin, Dargeçit ve bir çok ilçede sürdüğüne işaret etti.

1282 kez okundu.
Roboski katliamına tepkiler sürüyor Advert

Roboski katliamının 4’üncü yıl dönümü dolayısıyla Hatay’ın Antakya ilçesinde DEM-GENÇ’in çağrısı ile bir araya gelen onlarca kişi Künefeciler önünde “Dün Roboski, Bugün Cizre, Silopi, Sur, Nusaybin, Dargeçit’te katliam yaşanıyor, hesabını soracağız” pankartı açarak katliamı ve Kürdistan özyönetim direnişlerine dönük saldırıları protesto etti. Roboski Katliamının hesabının sorulacağına ilişkin sloganlar atan kitle “Her yer Cizre her yer direniş” ve “Biji Berxwedana Surê” sloganları ile de Kürdistan özyönetim direnişlerine destek verdiklerini haykırdı. DEM-GENÇ adına açıklama yapan Reşit Akçan isimli öğrenci, Roboski’de 4 yıl önce uçaklarla 34 kişinin katledildiğini hatırlatarak, “Bugün ise Cizre, Silopi, Sur, Nusaybin, Dargeçit’te tanklarla her gün bir Roboski daha yaşatılıyor” dedi.

 

Yapılan açıklamanın ardından kitle sloganlarla eylemine son verdi.

 

ESKİŞEHİR

 

Eskişehir’de demokrasi güçleri ve DEM-GENÇ üyeleri İsmet İnönü caddesinde ortak eylem gerçekleştirdi. Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte “Roboski’den Suruç’a hesap sormaya, Kürdistan goristan jibo faşistan" sloganları atıldı.

 

Kitle adına konuşan HDP Eskişehir il eş başkanı Ahmet Uluçelebi, Roboski'nin ilk katliam olmadığını belirterek, Zilan, Ağrı ve Dersim bu katliamları yaparak Kürtleri ölümle hizaya getirmeye çalıştığını dile getirdi. Uluçelebi, “bu devletin Kürtlere yaptıklarını, Fransa Cezayir’de, İngiltere Hindistan’da yapmadı” dedi.

 

Ordulara karşı ateş yürekli Kürt gençleri

 

Konuşmak için söz alan bir başka isim olan Felek Aksu, “Biz bu katliamlarının hesabını bir olarak, tek güç olarak soracağız. Eli kanlı devlet şunu iyi bilsin ki, onların orduları varsa bizimde ateş yürekli Kürt gençlerimiz var” dedi. (diha)

 

 

 

Şanlıurfa son dakika spor gaphaberleri savaş intihar kadın ölüm yaşam Türkiye terör siyaset politika gap intihar türizim ruhanews chp mhp hdp akp dp dünya ortadogu kaza yaralı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı