İran’dan Suudi’ye: Bedeli ağır olacaktır

Suudi Arabistan’da 47 kişinin idam edilmesine sert tepki gösteren İran, “Bu yaptığınız pahalıya mal olacak” dedi.

1202 kez okundu.
İran’dan Suudi’ye: Bedeli ağır olacaktır Advert

Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr’in de bulunduğu 47 kişinin idam edilmesi sonrası İran’dan sert tepkiler gelmeye devam ediyor.

 

Hatemi’den Suudi’ye tarihten silineceksiniz

 

İran Şurayê Xubrigan üyesi (Bilgeler Meclisi Hubregan Başkanlık Kurulu) Ayetullah Seyyid Ahmet Hatemi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Arabistan’ın bu hareketle Al-i Suud hanedanının iktidarının sonunu getirecek bir girişimde bulunduğunu bilmesi gerektiğini ifade etti. Hatemi, Suudi Arabistan yönetimi Yemen’de halkın kanını dökerken, derdi yalnız İslam olan Şeyh Nemr’in kanını akıtmasının Firavun ve Kureyş kafirlerinin izinde gitmesi anlamına geldiğini bilmesi gerektiğini açıkladı. Ayetullah Hatemi’ye göre, Al-i Suud hanedanı, Şeyh Nemr-i idam ettiği için tarihten silinecek.

 

‘Şeyh Nemr’in Suudi’de yeni krizlere neden olacaktır’

 

İran İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Aleddin Burucerdi de, Meclis Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti’nin bu iğrenç girişimi şiddetle kınadığını belirtti.

 

Burucerdi, Şeyh Nemr’in idam edilmesinin, Suudi Arbistan’ın bu cinayete karşı yeni olaylar, krizler ve halkının itiraz ve tepkilerine sahne olacağını ifade etti.

 

Seyhud: Suudi bölgede ateş yakmak istiyor

 

Irak Meclisi üyelerinden Muhammed Seyhud da, Suudilerin Şeyh Nemr’i idam etmek ile amacın “bölgede ateş yakmak” olduğunu ifade etti.(anha)

 

 

Haber Urfa spor gap şiddet kavga siyaset terör kadın eğitim mhp chp akp hdp ilçe
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum