Dersim ve Mersin'deki Aleviler açlık grevine başladı

DERSİM / MERSİN - Kürdistan'da devam eden katliamların son bulması için Alevilerin başlattığı açlık grevi eylemine, Dersim ve Mersin Tarsus'taki Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri de katıldı.

3094 kez okundu.
Dersim ve Mersin'deki Aleviler açlık grevine başladı Advert

Kürdistan'da devam eden katliamlar ve sıkıyönetim uygulamalarıyla birlikte çocuk, yaşlı, genç demeden tank ve top atışlarıyla özyönetim alanlarında yapılan saldırılara karşı Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) üyeleri tarafından başlatılan açlık grevi eylemine Dersim'deki Aleviler de katıldı. PSKAD Dersim Şube binasında başlatılan açlık grevi öncesi açıklama yapıldı. HDP Dersim Milletvekilli Alican Önlü, Dersim Belediyesi eşbaşkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul'un da destek verdiği açıklamada konuşan Dernek Başkanı Ali Gerçek, "Savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin" şiarıyla başlatılan açlık grevlerine destek vermek amacıyla toplandıklarını belirtti. Gerçek, "Gördüğünü, görmedim diyen, doğru bildiğini söylemeyen bizden değildir" diyerek, Kürdistan'da yaşanan katliamlara sessiz kalmayacakları vurguladı. 

 

Tarsus'ta Aleviler açlık grevinde

 

Mersin'in Tarsus ilçesinde de PSKAD'de bir araya gelen Aleviler, bir günlük açlık grevine başladı. Aleviler adına açıklama yapan PSAKD Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçe, "Silahlar sussun, ölümler dursun, çocuklar ölmesin" talebi ile bir günlük açlık grevine başladıklarını dile getirdi. Aleviler olarak tarihte her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında durduklarını ifade eden Erçe, "Kadim halklarımızın yaşadığı iller birer Kerbela'ya çevrilmiş durumda. İmam Hüseyin ve yoldaşlarını susuz bırakıp, katledenlerin zihniyetine sahip egemenler, bugün Kürt illerimizde yaşayan kardeşlerimizi göçe, açlığa, sefalete mahkum etmektedir" diye konuştu.(diha)

 

 

Urfa siyaset eğtim terör spor göncel haber sitesi gaphaberler ruhanews sınır yaşam ölü gap
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum