Basın Emekçisi Gazeteciler;

Halkın gerçekleri öğrenme hakkının bir aracı olan iletişim özgürlüğü, insanca yaşamanın, saydam bir yönetime kavuşmanın ve demokratik bir sistemin temel koşuludur.

1187 kez okundu.
Basın Emekçisi Gazeteciler; Advert

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 28. maddesi, iletişim özgürlüğü açısından çok önemli hükümler içermektedir: “Basın hürdür, sansür edilemez. (…) Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır.” Anayasanın 29. maddesi “Süreli ve Süresiz Yayın Hakkı”nı teminat altına alırken, 30. madde “Basın Araçlarının Korunması”nı öngörmektedir. Ancak uygulamada ülkemizin, basın ve ifade özgürlüğü açısından dünya sıralamalarında son sıralarda yer alması demokrasimiz açısından utanç kaynağıdır.

            Basın ve ifade özgürlüğü ile halkın haber alma hakkı görevini yerine getiren gazetecilerin bir çok sorunla boğuştuğu bilinen bir gerçektir. İktidarların hoşuna gitmeyen yazı ve haberleri yüzünden gazeteci ve yazarların işlerine son verdirilmekte, yargı kıskacına alınıp tutuklanmakta ve medya grupları, dünyada benzeri görülmemiş büyüklükte para cezalarıyla sindirilmektedir.

            Bu zor koşullarda, önemli bir kamu görevi olan, halkın gerçekleri öğrenme hakkını, basın meslek ilkeleri doğrultusunda sağlamaya çalışan siz değerli gazetecilerin günü olan "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü"  kutlar, daha özgür ve uygun koşullarda çalışmanız dileğiyle başarılar dilerim.

 

 

 

 

 

                                                                                                    İbrahim AYHAN

                                                                                            HDP Şanlıurfa Milletvekili

Bakan celik urfa spor akp hdp haber gundem guncel sıyaset futbol yardım ortadogu dunya
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi