Cenazeleri korsan defnedilen aileler: Katliamlarını gizlemek istiyorlar

Şırnak Devlet Hastanesi'nde polis tarafından kaçırılarak Cizre'ye götürülen ve korsan bir şekilde devlet güçlerince gömülen katledilenlerin yakınları, duruma "Soykırımdır, zulümdür, katliamlarını gizlemek istiyorlar" diyerek tepki gösterdi.

1230 kez okundu.
Cenazeleri korsan defnedilen aileler: Katliamlarını gizlemek istiyorlar Advert

Şırnak'ın Cizre ilçesinde AKP hükümetinin eliyle sürdürülen topyekûn imha saldırılarında katledilen ve Şırnak Devlet Hastanesi'nden kaçırılarak Cizre'ye götürülen 4 yurttaşın cenazesi, Cizre Kaymakamlığı tarafından ailelerden izin alınmadan dün Cizre Asri Mezarlığı'nda defnedildi. Cenazelerin kaçırılmasının ardından aileleri arayarak "Cenazelerinizi gömüyoruz, bir kişi gelebilir" diyen kaymakamlığa de tepki göstererek cenazelerin defin işlemine katılmayan Doğan İşçi, Ferdi Kalkan ve Abdulmecit Yanık'ın aileleri DİHA'ya konuştu.

 

'Bize yapılan bir zulümdür, soykırımdır'

 

Cenazesi korsan bir biçimde defnedilen Abdulmecit Yanık'ın babası Abdurrahman Yanık, yasağın olduğu bir yerde cenazelerini defnetme imkanlarının da olmadığını, bunu yetkililere de bildirdiklerini fakat cenazelerinin kendi izinleri dışında defnedildiğini söyledi. Cenazelerini kaçırmanın devletin işlediği katliamların ve zulüm üzerini örtme çabası olduğunu belirten baba Yanık, "Bir de bizi arayıp mezarlığa gelin oğlunuzu defnedeceğiz diyorlar. Bu yasakta dışarıya çıkamayan insan cenazesini nasıl defnetsin. Savaşta gelin cenazenizi alın diyorlar. Bize yapılan bir zulümdür, soykırımdır" dedi.

 

'Evimi yıktılar, oğlumu katlettiler, bir oğlumu da gözaltına aldılar'

 

Polislerin dün Cizre'den köye gitmek için çıkarken polislerin zihinsel engelli bir oğlunu da "elbiseleri kirli" diye gözaltına aldığını ve emniyette işkenceye maruz kaldığını dile getiren Yanık, "Oğlum Nimet Yanık gözaltına alınmış ve emniyette işkence yaptıklarını duyduk. Elbiselerini yıkayacaktım izin vermedi. Köye gitmek için yola çıkmış hem gözlerinde sakatlık var hem de zihinsel olarak engellidir. Bunu da gözaltına almışlar. Önce evimizi yıktılar, bir oğlumu katlettiler, şimdi de bir oğlumu gözaltına almışlar. Evimizi terk ettik şimdi bir camide kalıyoruz "dedi.

 

'Cenazelerimizi kitlesel bir şekilde defnetmek istiyorduk'

 

Cenazeleri kaçırılan Ferdi Kalkan'ın kuzeni Muhammed Kalkan da, cenazelerini haftalardır morga kalmasının sebebinin ilçede devam eden yasak olduğunu yasağı uygulayanların şimdi de cenazelerini kaçırıldığını söyleyerek, duruma tepki gösterdi.

 

Doğan İşçi'nin amcası Mehmet İşçi ise, duruma "Bizler ilk günde cenazemizi defnedebilirdik ama toplu halde gömmek istiyorduk. Bütün dünyanın bu zulmü görmesi için bütün cenazelerimizi toplu bir şekilde defnetmek istedik ve bunun için cenazemizi almadık. Ama şimdi bizden habersiz bir şekilde götürüp defnetmişler" diyerek tepki gösterdi. (kaynak.diha)

 

 

Şanlıurfa gap haberleri yaşam kavga ölüm hdp başkan siyaset spor sağlık pkk terör ışid
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum