Yurt içi piyasalarda bayram tatili öncesi son işlem günü

ABD’de dün açıklanan 2022/1Ç GSYH rakamında büyüme beklentisine karşın daralmanın yaşanması dikkat çekerken, ekonomik verilerde bozulmanın sürmesi ilerleyen süreçte resesyon endişelerini artırabilir.

234 kez okundu.
Yurt içi piyasalarda bayram tatili öncesi son işlem günü Advert

Piyasa Gündemi

ABD’de dün açıklanan 2022/1Ç GSYH rakamında büyüme beklentisine karşın daralmanın yaşanması dikkat çekerken, ekonomik verilerde bozulmanın sürmesi ilerleyen süreçte resesyon endişelerini artırabilir. Merkez bankalarının sıkılaşma hamleleri ve küresel ekonomik görünüm risk iştahını şekillendirecek ana konu başlıklarıdır. Yurt içi piyasalar 2 – 3 ve 4 Mayıs tarihlerinde Ramazan Bayramı nedeniyle işlem görmeyecek olup, bu süreçte gerçekleşecek Fed toplantısı kritik olacaktır. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    10:00 Türkiye – İmalat PMI Önem: Yüksek
•    12:00 Euro Bölgesi – TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’de daralma kaydeden GSYH rakamına rağmen dün küresel hisse piyasalarında alıcılı bir fiyatlama takip edildi. İlerleyen süreçte başta Fed olmak üzere merkez bankalarının aksiyonları ve ekonomik veriler fiyatlamaları şekillendirecektir. BIST-100 Endeksi dün yurt dışına kıyasla negatif ayrışarak günü %0,94 oranında kayıpla 2.428,42 puandan tamamladı. ABD borsaları günü güçlü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında alıcılı bir fiyatlama hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 14,78 – 14,80 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:50 itibariyle 14,79’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi dün açılışta bir miktar yukarı yönlü hareket etse de kazançlarını koruyamadı. Gün sonu kapanışı dün referans olarak izlediğimiz 2.435’in altında oldu. Bu kapanış teknik görünümü zayıflatmış olsa bile dünkü yorumumuzda da ifade ettiğimiz gibi ana destek olarak izlediğimiz 2.400 üzerinde kalındığı sürece aşağı yönlü pozisyon alımının riskli olacağını değerlendiriyoruz. Bugün 3 günlük bayram tatili öncesi son işlem günü. Aynı zamanda vadeli piyasada nisan vadeli sözleşmelerde vade sonu. Bu iki gerekçe ile bugün endekste de volatilite artabilir ve gün içi hareketler yanıltıcı olabilir. Bayramdan döndüğümüz perşembe günü, çarşamba açıklanmış olan Fed kararını ve perşembe sabah nisan enflasyonunu karşılayacağız. Bu nedenle volatilite bayram sonrası da devam edebilir.  

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Yurt içi piyasalarda bayram tatili öncesi son işlem günü
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum