Kuzey Kürdistan Kobanê sınırına akacak İkinci Şengel Kobane

Diyarbakır’da DBP il ve ilçe binaları önünde araçlar yurttaşları Suruç’ta kurulan çadır eylemine götürmek için hazır bekletiliyor.

2438 kez okundu.
Kuzey Kürdistan Kobanê sınırına akacak İkinci Şengel Kobane Advert

Terör Örgütü IŞİD çetecilerinin Kobanê’ye dönük saldırılarının ardından Kürt halkı zaman kaybetmeksizin bulunduğu her alandan Kobanê sınırına akacak. Kobanê direnişini sahiplenmek için DBP’nin aldığı merkezi kararla, bölge kentlerinden binlerce kişi saldırılara karşı duyarlılığın sınırda bulunmak olduğu düşüncesiyle yapılacak olan olağanüstü planlamalarla sınıra gidecek.

Terör Örgütü IŞİD çetecilerinin Türkiye’nin de desteğiyle Rojava’nın Kobanê Kantonu’na dönük saldırılarını ardından Kürt halkı da saldırıları boşa çıkartmak ve Kobanê direnişini sahiplenmek amacıyla sınıra akacak. Saldırıların dördüncü gününde Demokratik Bölgeler Partisi ve Demokratik Toplum Kongresi, tüm planlamalarını ertelerken, merkezi bir karar alan DBP örgütlü olduğu tüm illerde halkın sınır bölgesinde kurulan çadırlara akması için harekete geçti.

DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Koçuk, DİHA’ya yaptığı açıklamada, “Gün saldırıları izleme günü değildir. Saldırılara karşı Kobanê direnişinin içerisinde aktif yer alma günüdür” diyerek, tüm kesimlere bu saldırılar karşısında harekete geçme çağrısı yaptı.

‘Kobanê IŞİD için varlık-yokluk meselesine dönüşmüştür’

Koçuk, Kürt halkının kendi iradesiyle kurduğu özgür yaşamın hem IŞİD çetecilerinin hem de ona destek verenlerin büyük tepkisine sebep olduğunu belirterek, IŞİD’in Güney Kürdistan’da önüne koyduğu hedeflerin gerçekleşmemesinin ardından Kobanê’ye dönük böylesi bir saldırının devreye konulduğunu ifade etti. IŞİD’in bunun temel sorumlusu olarak YPG’yi gördüğünü dile getiren Koçuk, Kobanê’nin kendi sisteminin kurduğu bir Kürt kenti olduğuna dikkat çekerek, Kobanê’nin IŞİD için varlık-yokluk meselesi haline dönüştüğüne işaret etti.

‘IŞİD’i engelleyecek olan halklardır’

Bu nedenle de özgür gelecek isteyen tüm kesimlerin bugün Kobanê etrafından birleşmesi gerektiğine vurgulayan Koçuk, şunları söyledi: “Çağrımız, IŞİD’i besleyen, savaş gücünü kendi sınırlarından IŞİD’e dahil ettiren güçlere değildir. Bugün itibariyle bu çok net görülmüştür. IŞİD’i destekleyen güçlerden IŞİD’i engellemelerini bekleyemeyiz. IŞİD’i engelleyecek olan vicdanı ve ahlakı olan halklardır. Biz DBP olarak iki gündür bu durumu tartışıyor ve planlamalar gidiyoruz ama şu an itibariyle çok uzun tartışmalara gidecek olan planlamaların da bir anlamı kalmadı. Bu saldırılara bir katliam eşiğine gelmiştir.”

‘Saldırıları izleyen bir taraf olmayacağız’

Saldırılar karşısında üçüncü bir taraf olarak saldırıları izlemeyeceklerinin altını çizen Koçuk, “Orada yürütülen direniş bizim de direnişimizdir. Bizler orada yürütülen saldırılar karşısında sessizce bekleyen, taraflara sükûnet çağrısı yapan bir tutum sergileyemeyiz. Kardeşlerimiz orada bir direniş sergiliyor. Bir katliam tehdidiyle yüz yüzedir. Biz bunun gerektirdiği sorumluluğu üstleneceğiz ve yerine getireceğiz. Kuzey Kürdistan’daki tüm duyarlı çevrelere Kobanê direnişini sahiplenmeye ve bu direnişe güç vererek IŞİD saldırılarını en başta moral olarak kırmaya davet ediyoruz. Urfa sınırına davet ediyoruz. Bu saldırıların karşısında durmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

‘Duyarlılık sınıra gitmektir’

Tüm örgütlü yapılarını bu konuda bilgilendirdikleri bilgisini paylaşan Koçuk, “Herkesi Urfa’ya gitmeye çağırıyoruz. Bizlerde hızlı bir şekilde oraya geçeceğiz. Çünkü bugün insanlığın kalbi Kobanê’dedir. Biz bu çeteci güçleri püskürtebilirsek, bu anlamıyla bir katkı sunabilirsek bizim için önemli olan budur. Bizler bir kez daha ikinci bir Şengal’i yaşatmayacağız. Bu konuda hem siyasi partiler hem de demokratik kurumları kendi rollerini bu çevrede görmelidir. İş gelip katliamlara dayandığı zaman duyarlılık çağrısı yapmanın çok bir anlamı yok. Duyarlılık bugün sınıra gitmektir, Kobanê direnişine katılmaktır” ifadelerini kullandı.

 

DBP’nin örgütlü olduğu tüm bölge kentlerinde merkezi karar doğrultusunda yapılacak olan çalışmalarla halkın zaman kaybedilmeksizin sınıra akması için kendi planlamalarını çıkaracak

Kuzey Kürdistan Kobanê sınırına akacak İkinci Şengel Kobane
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum