Savcı Vekili ve TEM müdürünün incelediği mermi çekirdeği dosyada yok!

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada olay yerinden toplanan 2 delilin 'kaybedilmesinin' ortaya çıkmasının ardından olay sonrası görüntüleri inceleyen avukatlar, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vural Balcı ile TEM Şube Müdürü Ertan Özyiğit'in de incelediği 80 sayı numarası ile numaralandırılan asli delil niteliğindeki bir mermi çekirdeğinin olay yerinden alınmadığı fark etti. Soruşturmayı yürüten Başsavcılığa başvuran avukatlar, "delilin alınmamasında ihmali/kastı olan kişi/kişilerle ilgili resen bir soruşturma açılıp, açılmadığını" sordu.

2431 kez okundu.
Savcı Vekili ve TEM müdürünün incelediği mermi çekirdeği dosyada yok! Advert

Kameralar önünde 28 Kasım 2015 tarihinde katledilmesinin üzerinden 1,5 ay geçen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin cinayet zanlısı yada zanlıları ortaya çıkarılmış değil. İşlenen cinayetle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada ise neredeyse hemen her gün yeni bir skandal ortaya çıkıyor. Elçi'nin öldürüldüğü noktayı da kapsayan Sur bölgesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte 30 Kasım günü olay yerinde yapılan incelemelerde 83 delil belirlenmiş, ancak yaşanan çatışmalardan kaynaklı sadece 43'ünün toplanabilindiği ileri sürülen bu delillerden de ikisinin 'kaybedildiği' ortaya çıkmıştı.

 

Hazırlanan raporlarda, herhangi bir bilgi verilmediği için ne oldukları bilinmeyen delilleri soruşturmayı yürüten savcıya soran Diyarbakır Barosu avukatları, yeni bir skandalı daha ortaya çıkardı. Elçi'nin öldürülmesi sonrası yapılan olay yeri incelemesine dair görüntüleri inceleyen Baro avukatları, 80 ise olay yerinden alınmadığı fark etti.

 

Sözkonusu görüntülerde Elçi'nin vurulduğu yerde 80 sayı numarası ile numaralandırılan ve asli delil niteliğindeki bir mermi çekirdeğinin bulunduğu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vural Balcı ile TEM Şube Müdürü Ertan Özyiğit'in de bu mermi çekirdeğinin üzerine doğru eğildikleri görülüyor.  Ancak görüntülerde yer alan bu mermi çekirdeği olay yerinden toplanabilindiği iddia edilen deliller arasında yer almadı.

 

Görüntülerden fark edilen bu durum üzerine Baro tarafından oluşturulan dava takip komisyonu tarafından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na konuya ilişkin dilekçe sunuldu.

 

Görüntülerde yer alan bu anlara dair fotoğraflara da yer verilen dilekçelerinde avukatlar, Başsavcılığa "Olay yerinde bulunan ve olayın aydınlatılmasında asli delil niteliği taşıyan bu mermi çekirdeğinin olay yerinden alınmamasında ihmali/kastı olan kişi/kişilerle ilgili başsavcılığınızca resen bir soruşturma açılıp, açılmadığı" sorusunu sordu.

 

Başsavcılığa sundukları dilekçelerinde avukatlar şunları kaydetti:

 

" 1. 30.11.2015 tarihli Olay Yeri İnceleme çalışması sırasında yapılan görüntü kayıtlarının incelenmesinde maktul Tahir ELÇİ'nin vurulduğu yerde bir adet mermi çekirdeğinin yerde görüldüğü, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vural BALCI ile Tem Şube Müdürü Ertan ÖZYİĞİT'in bu mermi çekirdeğinin üzerine doğru eğirek izlerlerken görüldüğü ve yerdeki bu mermi çekirdeğinin 80 sayı numarası ile numaralandırıldığı anlaşılmaktadır.

 

2. Maktul Tahir ELÇİ'nin vurulduğu yerde bulunan ve maktulün ölümüne neden olan mermi çekirdeği olma olasılığı yüksek olan bu mermi çekirdeğinin olay yerinden alınmadığı anlaşılmakla;

 

3. Olay yerinde bulunan ve olayın aydınlatılmasında asli delil niteliği taşıyan bu mermi çekirdeğinin olay yerinden alınmamasında ihmali/kastı olan kişi/kişilerle ilgili başsavcılığınızca resen bir soruşturma açılıp açılmadığının tarafımıza bildirilmesini,

 

4. Görüntü kayıtlarına göre Olay Yeri İnceleme çalışmasına son verildiği an ve sonrasında, bir zırhlı aracın personeliyle birlikte maktul Tahir ELÇİ'nin vurulduğu yerde, 80 nolu mermi çekirdeğinin hemen yanında, bulunduğu ve bulunmaya devam ettiği görülmekle: Zırhlı araç içerisinde ve yanında bulunan bu personele anılan delili muhafaza altına alma hususunda bir talimat verilip verilmediğinin araştırılarak, verilmiş ise gereğini yapmayan personel hakkında, verilmemiş ise bu konuda ihmal ve kastı bulunan sıralı amirler hakkında soruşturma açılmasını,

 

5. Görüntü kaydı bulunan bu mermi çekirdeği ile ilgili görsel incelemeye dayalı bir kriminal inceleme yapılıp yapılamayacağı hususunda Başsavcılığınızın bir çalışmasının olup olmadığı konusunda tarafımıza bilgi verilmesini talep ederiz."

 

(kaynak.diha)

 

 

Urfa haberleri hdp akp chp mhp siyaset savaş yaşam ölüm Ortadoğu kürtistan türkiye spor gap apo pkk demokrasi adalet dünya
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum