Tanal’dan O Önerge

Avukat Mahmut TANAL: İŞBİLEN AKP’den istifa etmemiş olsaydı hakkında bu soruşturma başlatılacak mıydı Önergesi

1474 kez okundu.
Tanal’dan O Önerge Advert

FETULLAH GÜLEN İLE GÖRÜŞEN BAKAN’LAR HAKKINDA DA İLHAN İŞBİLEN GİBİ SORUŞTURMA BAŞLATILACAK MI?

İstanbul’un CHP’li Milletvekili Avukat Mahmut TANAL TBMM Genel Kurulu’nda 14.01.2016 tarihinde yerinde aldığı söz esnasında Bakan Cevdet YILMAZ’a AKP’den istifa eden İzmir Milletvekili İlhan İŞBİLEN hakkındaki soruları yöneltti.

           

Avukat Mahmut TANAL; “Sayın Bakanım, sizinle birlikte aynı sıralarda oturan ve belki sizler tarafından da seçilmesine katkısı bulunan İlhan İşbilen, sizin milletvekilinizdi. Sizin milletvekilliği döneminizde anayasal düzeni ortadan kaldırmaya, hükûmeti ortadan kaldırmaya yönelik suçla İlhan İŞBİLEN şu anda Ankara Cezaevinde tutuklu. Acaba bundan sonra AKP'den istifa edecek olan milletvekilleri veya AKP aleyhine gerçekleri bildikleri hâlde vicdanlarıyla hareket edecek olan insanlar baskı ve yıldırma politikası nedeniyle mi tutuklandı? Şeklinde sorular sordu.

           

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut TANAL 21.12.2015 tarihinde Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞ’ın yanıtlaması talebiyle Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında AKP’den istifa eden İzmir Milletvekili İlhan İŞBİLEN’in ve 3 kişi tutuklanmasıyla ilgili yazılı soru önergesi vermişti.

 

Avukat TANAL’ın Bakan BOZDAĞ’a yönelttiği sorular şu şekilde;

 

  1. İlhan İŞBİLEN AKP’den istifa etmemiş olsaydı hakkında bu soruşturma başlatılacak mıydı?

 

  1. Bu soruşturma AKP’nin milletvekillerine istifa etmemesi için bir gözdağı mıdır? Gözdağı değil ise bu soruşturma neden İlhan İŞBİLEN AKP’de görev yaptığı sırada değil de istifa ettikten sonra başlatılmıştır?

 

  1. 2013 yılında görevde bulunan Bakan’lardan kimler Fetullah GÜLEN ile görüşmüştür?

 

  1. 2013 yılında Fetullah GÜLEN ile görüşen Bakan’lar hakkında da İlhan İŞBİLEN hakkında başlatılan Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar kapsamında soruşturma başlatılacak mıdır?

 

 

Şanlıurfa sondakika göndem sağlık yaşam gaphaberleri ruhanews spor pkk Ortadoğu terör ölüm siyaset din ırk mezehp ışid operasyon
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum