Türkiye/Irak Habur eziyetine ceza şoku

Türkiye Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, 14 Aralık’ta Habur Sınır Kapısı’nın kapatılmasıyla Kürdistan Bölgesi’nde mahsur kalan araçların dönüşte muayene cezası ile şoka uğradığını söyledi.

1114 kez okundu.
Türkiye/Irak Habur eziyetine ceza şoku Advert

Yaklaşık 1 ay süre kapalı kalan Habur Sınır Kapısı’nda geçişler sınırlı verilmeye başlandı ancak sorunlar çözülmedi.

 

1 aydır kapıda bekleyen araçlar Türkiye’ye giriş yapmaya başladı. Kapıda mahsur kaldıkları için muayene sürelerini kaçıran çekicilere, eve dönüş yolunda muayene cezaları kesildi. Bu uygulama, başta firma sahipleri ve şoförlerce tepkiyle karşılandı.

 

TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, kesilen cezaların iptal edilmesi gerektiğini bildirdi.

 

Kılıç, “Yaklaşık 1 aylık süre zarfında hem ülkemiz tarafında hem Irak tarafında araçlarımız Habur Sınır Kapısı’nın kapatılmasından dolayı beklemedeydi. Bu bekleme süresi zaten başta taşımacılık yapan firmalarımızı zora sokmuştu. Üstüne bir de bu ceza uygulaması, firmalarımızı iyice yıprattı” dedi.

 

Zorunlu beklemeden dolayı araçların bakımının ve muayenesinin yaptırılamadığını ifade eden Kılıç şöyle devam etti:

 

“Irak’ta araçlarımız tabiri caizse mahsur kalmıştır. Bu bizim firmalarımızdan kaynaklı bir bekleme değildir. Araçlarımız kapıda beklerken, muayene süresi biten çekicileri nasıl muayene ettirebilirdik?

 

Yurda giriş izni verilen ve eve dönüş yapan araçlarımızdan dönüş yolundaki kontrollerde muayeneleri bitenlere cezalar kesilmiştir. Yetkililerimizden bu muayene cezalarının iptal edilmesini istiyoruz.”

 

 Şırnak’ın Silopi ilçesinde 14 Aralık’ta uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte Habur Sınır Kapısı kapatılmıştı.(rüdaw

Habur eziyetine ceza şoku
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum