Doğal taş pazarında dünya markası olacak

Farklı sektörlerde birçok alanda kullanılan doğal taşlara artan talep, pazarın büyümesine kapı aralıyor. Allied Market Research verileri küresel doğal taş pazarının 2030’da 50 milyon dolar değerine ulaşacağına işaret ederken, yerli üreticiler Türk doğal taşlarını global pazarda temsil ediyor.

206 kez okundu.
Doğal taş pazarında dünya markası olacak Advert

Zorlu jeolojik çalışmalarla üretillen ve birçok sektörde farklı alanlarda kullanılan doğal taşlara talebin artması endüstrinin büyümesine kapı aralıyor. Allied Market Research tarafından yayımlanan verilere göre 2020’de 34 milyon dolar değerine yaklaşan küresel doğal taş pazarının 2030’a kadar 50 milyon doları aşması bekleniyor.

25. yılını Zorlu PSM’de düzenlediği etkinlikle kutlayan ülkemizin doğal taş üreticilerinden Stoneline’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayrak, ünlü sanatçı Fazıl Say’ın konser verdiği kutlamada şunları söyledi: “Stoneline olarak mermer, granit, kuvarsit, yarı değerli taşlar gibi doğal taşların yer aldığı tüm segmentlerde faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’de en iyi konuma ulaşmış bir üretici olarak Chanel, Hilton, Prada gibi dünya devlerinin tedarikçisi olmaktan gurur duyuyoruz. Yatırımlarımızı artırarak yerli doğal taşlarımızla dünya markası olmayı arzuluyoruz.”

Türk doğal taşları global pazara çıkıyor

Cirolarının %65-70’ini yurt dışı projelerine ayırdıklarını belirten Mehmet Bayrak, “Yakın zamanda Londra’da şirket kuruyoruz. Bu sayede hedeflerimize bir adım daha yaklaşıyoruz. Elbette ülkemiz üretim üssümüz olmaya devam edecek ve mermer rezervinde dünyada bir numara olan ülkemizi bir dünya markası haline gelerek globalde temsil edeceğiz. Bunun yanı sıra ise ülkemizdeki doğal taş sektöründeki eksikleri gidereceğiz. Özellikle pazarlama, şirket yönetimi, finansal planlama alanlarında gelişmesi gerek yönlerde öncülük edeceğiz” dedi.

Türk ürünlerinin yurt dışında daha çok kullanılmasına kapı araladıklarını aktaran Stoneline Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayrak, “Yurt dışından bize gelen projelerin %100’ü yabancı menşeli olarak geliyor ve bütçelerini nasıl uygun hale getirebileceklerini bilmedikleri için bizden alternatif doğal taşlar talep ediyorlar. Türkiye bu anlamda çok zengin olduğu için %100’ü yabancı olan bir projeyi bile %60 ila 70 oranında yerli doğal taşlarıyla tamamlıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Dünya markası olmanın standartlarını çizdiler

Yurt dışında projelerin aranan markası haline geldiklerine dikkat çeken Mehmet Bayrak, bu başarının temelinde kaliteye verdikleri önem olduğunu vurgulayarak sözlerine şu şekilde devam etti: “Stoneline olarak bu alanda lider olan İtalyan ve Fransız firmalarıyla rekabet ediyoruz. Hep daha ileriye gitmenin stratejisini oluşturuyoruz. Bu sayede dünya doğal taş sektörünün en köklü şirketlerinden İtalyan Antolini Luigi’nin Türkiye temsilciğini üstlendik ve Avrupa’da büyük bir rezidans projesi aldık. Bunun yanı sıra Azerbaycan’ın en büyük inşaat grubu Pasha ile çalışıyor ve Bakü’de lüks bir ofis projesi yürütüyoruz. Projede İngiliz ve Brezilyalılarla çalışıyoruz. Dünya markası haline gelmek için küresel ortaklıklar yapmanın şart olduğuna inanıyoruz.”

Sanat ve eğitimle gelişen ülkeler zirveye ulaşıyor

Eğitim ve sanata destek verdiklerini ifade eden Stoneline Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayrak, “Dünyanın daha iyi bir yer olmasının yolunun eğitim ve sanattan geçtiğine, bu kaslarını geliştiren bir ülkenin her alanda ilerleyeceğine inanıyoruz. Türkiye’de çocukların eğitimine katkıda bulunmak için birçok projeye destek veriyoruz. İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın destekçileri arasında yer almanın yanı sıra, üniversitelerle de projeler geliştiriyoruz. Mimarlık mezunlarının iş hayatına hızla atılması için tasarladığımız bir sertifika programımız var. Bu alanlardaki sdesteklerimizi 2-3 katına çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Doğal taş pazarında dünya markası olacak
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi