Obama’nın temsilcisinden şehit tweet’leri

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le mücadele koalisyonundaki özel temsilcisi Brett McGurk, Kobani’nin kurtarılması için şehit düşenlere saygılarını bildirdi.

1136 kez okundu.
Obama’nın temsilcisinden şehit tweet’leri Advert

Brett McGurk, kişisel Twitter hasabı üzerinden, beraberindeki heyetle 31 Ocak’ta Kobani'ye yaptığı ziyaret hakkında bilgi verdi.

 

 

 

 

 

Obama’nın özel temsilcisi, IŞİD’le savaş, bölgenin güvenliği ve insani durumu bölgedeki sivil ve askeri yetkililerle ele aldıklarını belirtti.

 

Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile silahlı kanadı Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Kadın Savunma Birlikleri’nin (YPJ) Kobani’deki mücadelesinden söz eden McGurk, şehit düşen savaşçıların mezarlık fotoğraflarını paylaştı.

 

 

 

McGurk, “Bir yıl önce Kobani’yi kurtardıkları için bu şehitlere binlerce kez saygı duyuyoruz” diye yazdı.

 

 

 

 

 

Brett McGurk, Rojava ziyaretinden sonra Bağdat’a geçerek, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani ve Irak Başbakanı Haydar Abadi ile görüşmüştü.

 

Obama’nın temsilcisi, Bağdat’tan sonra da 26 ülkenin katılacağı ve IŞİD’le savaşın görüşüleceği toplantıya katılmak üzere, İtalya’nın başkenti Roma’ya gitti.rudaw

Siyaset urfa haber mhp chp akp hdp politika Ortadoğu savaş ölü yaralı mülteci kayıp infaz çocuk siyaset haberler urfagöndemi gaphaberleri ruhanews
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
 Avrupa piyasalarının olumsuz havanın yatışmasının ardından yükselişle açılması bekleniyor
Avrupa piyasalarının olumsuz havanın yatışmasının ardından yükselişle açılması bekleniyor
Rusya Devlet Başkanı Putin, Astana’da
Rusya Devlet Başkanı Putin, Astana’da