Arınç: Erdoğan affetmez!

AK Parti'nin kurucularından Arınç, “Sayın Cumhurbaşkanı önemli siyasi konularda yanlış yapanları siyaseten affetmez, siyasi hayatlarını sonlandırırdı” dedi.

1127 kez okundu.
Arınç: Erdoğan affetmez! Advert

Eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açıklamaları konusunda, "Dürüst bir hareket değildir. Kaldı ki o zat, benimle çalıştığı zaman içerisinde bunları konuşmamıştır" diyen Erdoğan'dan, "samimiyetsiz kişilerin tahriki ile hareket etmemesini" istedi.

 

Dört sayfalık bir açıklama yapan Arınç, "Bu ifadelerim kesinlikle zatımla ilgili değil, milletim adıma bir ricadır" dedi.

 

Cumhurbaşkanı ile polemiğe girmenin ve onu tekzip etmenin saygısızlık olacağını vurgulayan Arınç, kesinlikle böyle bir niyeti olmadığını belirterek, şöyle dedi:

 

"Dolmabahçe görüşmesinde yer alan 3 değerli arkadaşımız (Yalçın Akdoğan, Efkan Ala ve Mahir Ünal) Sayın Cumhurbaşkanı'nın ikaz ve itirazlarına rağmen böyle bir fotoğraf vermişlerse, bu büyük suçu işlemiş olanlar niye hükümetimizde bakan olarak taltif edilmiş olsunlar?

 

Benim tanıyabildiğim kadarıyla Sayın Cumhurbaşkanı, temel değerlerimiz konusunda ve önemli siyasi konularda yanlış yapanları, ki ben de pek çoğuna bizzat şahidim, siyaseten affetmez, siyasi hayatlarını sonlandırırdı...

 

Sayın Cumhurbaşkanı'nın sayın Yalçın Akdoğan'ı ne kadar çok sevdiğini ve güvendiğini bildiğim için, Dolmabahçe görüşmesi ve detaylarına dair tüm bildiklerimi tarih huzurunda Sayın Yalçın Akdoğan'ın namusuna emanet ediyorum."

 

Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, bugüne kadar güçlü bir lider olarak Türkiye'ye yaptığı mükemmel hizmetler için de teşekkür etti.

 

Bülent Arınç, Cuma akşamı gazeteci-yazar Taha Akyol'un CNN Türk televizyonunda yayımlanan "Eğrisi Doğrusu" programına konuk olmuştu.

 

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı'nın Dolmabahçe Mutabakatı’ndan haberi olduğunu söylemişti.

 

Erdoğan: Doğru bir hareket değil

 

Şili'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Dolmabahçe Mutabakatı ile ilgili olarak, her üçüne de, "Onlarla aynı fotoğraf karesinde olmanız doğru olmaz. Çünkü onları muhatap almak, ciddi manada size zarar verir. Sizler hükümetsiniz, onlar hükümetin muhatabı olamaz" dediğini blirtmişti.

 

Erdoğan, "Dolayısıyla, bundan benim haberimin olduğunun, bunun benim müsaademle yapıldığının iddia edilmesi kesinlikle dürüst bir hareket değildir. Doğru bir hareket değildir. Kaldı ki o zat, benimle çalıştığı zaman içerisinde bunları konuşmamıştır.

 

Parlamentodan çıktıktan sonra kalkıp da Cumhurbaşkanı hakkında böyle bir doğru olmayan ifadeler kullanılmasını kabul etmek mümkün değildir."

 

Dolmabahçe Mutabakatı

 

Dolmabahçe Mutabakatı, 28 Şubat 2015'te Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP'nin İmralı heyeti arasında yapılan görüşme sonrasında açıklandı.

 

Mutabakat metninde şu maddeler yer alıyordu:

 

-Demokratik siyaset tanımı ve içeriği

 

-Demokratik çözümün ulusal ve yerel boyutlarının tanımlanması

 

-Özgür vatandaşlığın, yasal ve demokratik güvenceleri

 

-Demokratik siyasetin devlet ve toplumla ilişkisi ve bunun kurumsallaşmasına yönelik başlıklar

 

-Çözüm sürecinin sosyo ekonomik boyutları

 

-Çözüm sürecinde demokrasi güvenlik ilişkisinin, kamu düzenini ve özgürlükleri koruyacak şekilde ele alınması

 

-Kadın, kültür ve ekolojik sorunların yasal çözümleri ve güvenceleri

 

-Kimlik kavramı, tanımı ve tanımlanmasına dönük çoğulcu demokratik anlayışın geliştirilmesi

 

-Demokratik cumhuriyet, ortak vatan ve milletin demokratik ölçütlerle tanımlanması, çoğulcu demokratik sistem içerisinde yasal ve anayasal güvencelere kavuşturulması

 

-Bütün bu demokratik hamle ve dönüşümleri içselleştirmeyi hedefleyen yeni bir anayasa.

 

(imc)

Şanlıurfa sondakika göndem sağlık yaşam gaphaberleri ruhanews spor pkk Ortadoğu terör ölüm siyaset din ırk mezehp ışid operasyon gap urfahaberleri sınır urfagöndem.emlak nakliyat sağlık kadın güzellik spor türkiye haber çatış
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum