Şanlıurfa’da Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Yenice Mahallesi'ndeki Hayvan Pazarı'nda satış yapmaya başladı.Arpa fiyatlarının artışından dolayı kurban fiyatlarında da artış yaşandı.

Yaklaşan kurban bayramı öncesi besiciler, Yenice Mahallesi'ndeki Hayvan Pazarı'nda satış yapmaya başladı.Kurban Bayramı'na sayılı günler kala besiciler tarafından pazara getirilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar satışa çıkarıldı.

ŞANLIURFA HAYVANCILIĞIN ÖNEMLİ MERKEZİ

Türkiye'de hayvancılığın önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da besiciler tarafından aylardır özenle yetiştirilen kurbanlıklar yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarında alıcısını beklemeye başladı.

ARPA FİYATLARINDAKİ PAHALILIK KURBANLIKLARA DA YANSIDI

Besiciler, pazara ilk kez indirdikleri hayvanlara talep olduğunu ancak besi fiyatlarındaki yüksek maliyetin hayvan fiyatlarını da olumsuz etkilediğini belirterek, yine de satışlardan ümitli olduklarını belirtiyor. Özellikle arpa fiyatlarındaki pahalılık kurbanlıklara da yansıdı.

FİYATLAR NE DURUMDA?

Şanlıurfalı vatandaşlar yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban fiyatlarını da merak etmeye başladı.Küçükbaş hayvan fiyatları 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında değişirken büyükbaş hayvan fiyatları ise 15 bin ile 35 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.