Kürdistan'da sürdürülen soykırım saldırılarında halka yönelik infazlar sürerken, Kürt halkının direnişi ve dünya kamuoyundan gelen tepkileri minimize etmek için AKP iktidarı ve yandaş medyası katliamları gizlemek amacıyla yoğun bir dezenformasyona başladı. Soykırım saldırıları başladığından beri yüzlerce sivil yurttaşın katledildiği Kürdistan'da, son olarak Şırnak'ın Cizre ilçesinin Cudi Mahallesi'nde iki binanın bodrum katında mahsur kalan onlarca yaralıya yönelik saldırılar günlerce devam etti.

                                           

7 Şubat akşamı Türk devletinin resmi kanalı TRT HABER, Narin Sokak'ta bulunan ikinci bodruma yönelik gerçekleştirilen saldırıda 60 kişinin katledildiğini duyurdu.

 

AKP iktidarı ve yandaş medyası tarafından bir 'destan' olarak yansıtılmak istenen katliama Kürt halkın tepkisi sert oldu. Yaralılara yönelik katliama gelen tepkiler üzerine Şırnak Valiliği yaptığı tek satırlık açıklamasında "operasyonda 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir" iddiasında bulunurken, Türk Başbakanı Ahmet Davutoğlu ise "Verilen rakamlar manipülatiftir. Gerçeği yansıtmamaktadır" diyerek valiliğin açıklamasını referans gösterdi.

Yalanı yalanla kapatmaya çalışmışlar

Ancak Başbakan Davutoğlu ve valiliğin açıklamalarının tepkileri minimize etmek, TRT'nin duyurduğu katliamı gizlemek amacıyla yapıldığı cenazelerin Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılmasıyla anlaşıldı.

Manipülasyon ve karatmanın sürdüğü ilçede 8 Şubat'ta, 7 cenazenin hastaneye kaldırıldığı belirtilirken, dün de Cizre Belediyesi'ne ait ambulanslarla 27 cenaze daha hastaneye kaldırıldı. Aynı mahallede başka cenazelerin olduğu da belirtildi. Katliamda yer alanların sosyal medya üzerinden yayınladığı cenaze fotoğrafları ve hastaneye kaldırılan cenazeler, katliamın TRT tarafından itiraf edildiği şekilde gerçekleştiğini doğruladı.

 

Şırnak Valiliği, Başbakan Davutoğlu, AKP yetkilileri ve yandaş medyanın açıklama ve haberlerinin ise katliamı gizlemek amacıyla yalanı yalanla kapatma çabası olduğu tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı.

Kürt halkı ve demokratik kamuoyunu yanıltmak için art arda yapılan açıklama ve söylenen yalanlar katliamı ancak bir gün karartmaya yetti.

Katliam ve karartma sürüyor

İkinci bodrumda katliamın gerçekleştiği açığa çıkarken, 23 Ocak tarihinden beri çoğunluğu yaralı 25 civarında yurttaşın kaldığı birinci bodruma yönelik katliam girişimleri ise aralıksız devam ediyor.

Yaralıların hastaneye kaldırılması engellenirken, etrafı kuşatılan binaya yönelik top ve tank atışlarıyla içerdeki insanların infaz edilmesinde ısrar ediliyor. Öte yandan yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre ise, ilçede katliamın olduğu gün hiç bir çatışmanın yaşanmadığı ancak daha önce hiç tanık olunmadık şiddette bir patlamanın olduğu bildirildi.

 

(diha)