DİSK Genel Kurulu'nda AKP'li bakana Cizre protestosu

İSTANBUL (DİHA) - DİSK Genel Kurulu'na katılan ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile tokalaşmayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun salona girmesiyle çıkması bir oldu. İşçilerin "Cizre'ye uzanan eller kırılacak" ve "Katil hırsız Erdoğan" sloganları üzerine Soylu salonu terk etti.

1252 kez okundu.
DİSK Genel Kurulu'nda AKP'li bakana Cizre protestosu Advert

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 15. Olağan Genel Kurulu, İstanbul Pendik'te bulunan Green Park Hotel'de başladı. DİSK delegelerinin yanı sıra genel kurula yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda davetli ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu katıldı. 12-14 Şubat tarihleri arasında devam edecek genel kurula, 160 ülkeden 180 milyon işçiyi temsil eden ITUC'un Genel Başkanı João Antonio Felicio, ITUC Genel Sekreter Vekili Jaap Wienan ve Avrupa genelinde 60 milyon işçiyi temsil eden ETUC Genel Sekreteri Luca Visentini de katıldı.

Delegeler, salona giriş yaparken "Hırsız katil Erdoğan" sloganları attı. Her dilden direniş marşlarının çalındığı genel kurul salonu dolup taştı.

Bakan Soylu Demirtaş ile tokalaşmadı

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, salona gelirken "Yaşasın halkların kardeşliği" ve "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganlarıyla karşılandı. Kurul, Dostlar Korosu'nun seslendirdiği marşlarla başlarken, seslendirilen marşlar delegeler ve katılımcılar tarafından alkışlandı. Kurula son olarak katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ise delegelerin ve işçilerin "Hırsız katil Erdoğan" ve "Bijî berxwedana Kobanê" , "Cizre'ye uzanan eller kırılacak" sloganları ile karşılaştı. Kurulda kendisine ayrılan yere geçen Soylu, Kılıçdaroğlu ile tokalaştı, Demirtaş ile tokalaşmadı.

'Katiller dışarı'

Soylu, yerine otururken de işçilerin protestosu dinmedi. İşçiler hep bir ağızdan sık sık "Katiller dışarı" sloganı attı. İşçilerden gelen protestonun yükselmesi üzerine Soylu, genel kurul salonunu terk etmek zorunda kaldı.

Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından kurulun açılış konuşmasını DİSK Genel Başkanı Kani Beko tarafından gerçekleştiriliyor.

 

(yk-md/za/rp)

Urfa haberleri hdp akp chp mhp siyaset savaş yaşam ölüm Ortadoğu kürtistan türkiye spor gap apo pkk demokrasi adalet dünya urfagündem gaphaberleri ruhanews sondakika Şanlıurfa
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum