Cisco, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Gençlerin ve kadınların, yeni nesil işler için dijital yetkinliklerini geliştirmeyi ve iş hayatına kazandırılmasını hedefleyen “Dijital Atılım” projesine 1700 kişi katıldı. 2 ay süren ve sonrasında staj imkânı da sunulan eğitimlerde başarılı olan katılımcılar, “Dijital Staj Sertifikası” almaya hak kazandı. Dijital Atlım, haziran ayında 101 sınıfta verilen programlama seferberliği ile devam ediyor.

Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ve imza attığı inovasyonlarla Türkiye’nin geleceğine yatırım yapan Cisco, bu kez de teknoloji alanında istihdamı teşvik eden, gençlere ve kadınlara yönelik çok anlamlı bir projeye imza attı. Pandeminin de etkisiyle giderek dijitalleşen iş ortamında, dijital yetkinliklerini geliştirmeyi ve iş gücü piyasasına entegrasyonlarını sağlamayı hedefleyen “Dijital Atılım Gençler ve Kadınlar için Yeni Nesil İşler” adlı proje, 26 Ocak-28 Nisan arasında gerçekleştirildi. Projede katılımcılar, eri analistliği, Nesnelerin İnterneti (IoT) ve siber güvenlik gibi farklı alanlarda beceriler kazanma ya da mevcut becerilerini geliştirme imkânı buldu. Katılımcılara, eğitimlerin ardından dijital staj olanağı da sunuldu. 

Çok kapsamlı içerik

Toplum Gönülleri Vakfı ve Technologist Women Platformu’nun iş birliğiyle ve Cisco Networking Academy aracılığıyla yürütülen projeye, çoğunluğu üniversite öğrencileri ve yeni mezunlardan oluşan 1700 kişi katıldı. Projenin ilk etabında, 4 hafta süren çevrim içi uygulamalı bir "IoT ve Siber Güvenlik Analisti" eğitimi verildi. Şubat ayında çevrim içi gerçekleştirilen oturumlarda da Cisco Networking Academy Siber Güvenlik Temelleri, IoT Güvenliği ve Veri Analizi-Yapay Öğrenme konuları ele alındı. Python ve IoT eğitimleri ise asenkron gerçekleştirildi.

Cisco uzmanları, akademisyenler ve sektör temsilcileri eğitim verdi

Profesyonel NetAcad eğitmenleri ve Cisco teknik çözüm mimarlarının yanı sıra akademisyenlerden ve sektörün önde gelen profesyonellerinden verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar için Cisco paydaşlarının sektörel iş ortakları ile yapılan iş birliğiyle “dijital staj” fırsatı da sunuldu. Sürecin sonunda ise 42 katılımcı, “Dijital Staj Sertifikası” almaya hak kazandı.

Dijital Atılım’ın halen devam eden yeni ayağında ise programlama eğitimleri veriliyor. Haziran ayının sonuna kadar devam edecek derslerde, programlama eğitimlerinin yanı sıra sektörden uzmanlarla, liderlik, proje yönetimi, block chain, design thinking, inovasyon gibi başlıklarda deneyim oturumları da düzenlenecek.

Aldığımız eğitimler, kariyerimizde yeni kapılar açacak

Cisco’nun 2020’de gerçekleştirdiği ve büyük ses getiren “Siber Güvenliğe KAtılım” projesinin devamı niteliğindeki proje, Women of Cisco’nun sağladığı fonla hayata geçirildi. Farklı alanlardan gelen katılımcılar, eğitimlerin çok verimli geçtiğini ifade ederek memnuniyetlerini dile getirdi: “Aldığımız dijital staj sertifikası insanların verilerinin ve itibarlarının korunmasını sağlayan siber güvenlik alanında kariyer yapmak isteyen bizim gibi gençlere büyük avantaj sağlayacaktır. Staj sürecinde teorik bilgilerimizi pratiğe dökme fırsatı da bulduk. Cisco gibi bir dünya markasının yürüttüğü böylesi bir projeye katıldığımız için kendimizi şanslı hissediyoruz.”  

Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru da programın çok başarılı geçtiğini belirterek şöyle dedi: “Öncelikle tüm eğitmenlere, Toplum Gönülleri Vakfı ve Technologist Women Platformu başta olmak üzere tüm destekçilerimize katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Gençlerin ve kadınların, dijitalleşen dünyanın gerektirdiği yetkinlikleri kazanması, iş dünyasına entegre olabilmeleri adına büyük önem taşıyor. Onlara yeni ufuklar açacak bu eğitimleri vermekten ötürü çok mutluyuz. Sosyal sorumluluk projelerimizle, geçmişte olduğu gibi bundan böyle de Cisco olarak Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz.”


Hibya Haber Ajansı