FLAŞ İDDİA - ‘Türkiye’den NATO’ya tuzak!’

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Türkiye’nin Suriye sınırında Rus uçağını düşürerek “NATO’ya tuzak kurduğunu” iddia etti.

1241 kez okundu.
FLAŞ İDDİA - ‘Türkiye’den NATO’ya tuzak!’ Advert

İngiliz The Time gazetesine konuşan Medvedev, Rusya’nın “Türkiye’nin provokasyonuna” askeri bir karşılık vermeyerek barışçıl bir tutum gösterdiğini söyledi.

 NATO’ya da üyelerini disipline çağırmaya davet eden Medvedev, şöyle devam etti:

Rusya Başbakanı Medvedev

 “Türkiye sadece kendisine tuzak kurmadı, NATO’ya da tuzak kurdu. (Yaptığı) çok sorumsuzcaydı. Dürüst olalım; Eğer bu tür bir hadise Sovyet döneminde yaşansaydı, büyük ihtimalle çok ciddi bir çatışma başlardı. Tanrı korusun, sadece ciddi bir savaş olmaz aynı zamanda bir misilleme olurdu.”

Bu açıdan Rusya’nın duruşunun “tamamen barışçıl” olduğunu savunan Medvedev, “Her ne kadar bu çok açık bir şekilde provokasyon olsa da; uçağımız birkaç saniyeliğine sınır boyunca uçmuş olsa bile, Suriye sınırları içerisinde vuruldu ve Rusya hiçbir askeri cevap vermedi” dedi.

Dmitri Medvedev, ancak ekonomik ve siyasi ilişkileri azaltarak bir cevap verdiklerini kaydetti.rüdaw

   

Urfa haberleri hdp akp chp mhp siyaset savaş yaşam ölüm Ortadoğu kürtistan türkiye spor gap apo pkk demokrasi adalet dünya urfagündem gaphaberleri ruhanews sondakika Şanlıurfa
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi