Harran Üniversitesinde Genç Girişimcilik Kulübü aracılığıyla Erbakan Malkoç’un konuşmacı olarak katıldığı bir konferans gerçekleştirildi.

Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü Mühendislik Fakültesi büyük anfi de gerçekleştirilen konferansa Dekan Prof. Dr. Ali Uzunköy, Öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Erbakan Malkoç, şimdilerde kişiye özel yaptığı araç dizaynlarıyla ünü Türkiye sınırlarını aşan ve ismi ülkemizin en başarılı genç girişimcileri arasında yer alan bir müteşebbis.

Ustalarımdan Dayak Yedim

Öğrencilerle tecrübelerini paylaşan Malkoç şöyle dedi; “Otomobillerde teknoloji anlamında hiçbir şey yoktu. Sağ dikiz aynası bile yoktu. Ben otomobillerle ustalarımla başladığım dönemde işler başladı. Otomobillere beraber bir şeyler yapmaya başladık. Aracın karbüratörüne, şarj dinamosuna, motoruna bakıyorlardı. Ben daha çok teknik şeylere ilgi duyuyordum. İşe başladıktan 6 ay sonra ustalarımı geçmiştim. Çıraklığımın 6’ncı ayında cıvayla otomobil alarmı yaptım. Bu yüzden ustalarımdan dayak yedim. Arabadaki mevcut hoparlöre takviyeler yaparak bu hoparlörden nasıl daha iyi bir ses alabilirim diyerek mühendisliğini araştırır, mucitlik yapardım. Otomobillere kablo çekerken, nasıl daha iyi bir iş ortaya çıkartırım diye düşünürdüm hep. Silecek motoruyla otomatik cam yapardım. Hayatımda her yaptığım iş- te fark yaratmaya çalıştım. Standart olan hiçbir şeyi beğenmem. Hayatımda iyi diye bir şey yoktur, daha iyisi varken. Hep daha iyisiyle ilgilendim. Onu araştırdım.

Her Gün Mucitlik Yaparak Çalıştım

1992 yılına kadar ustalarımla beraber çalıştım. Hiç para almadan 4- 5 sene orada çalıştım. Ama her gün mucitlik yaparak çalıştım. Standart bir şeyi beğenmedim” diye konuştu.