900 işçinin grevi 3'üncü gününde

Şanlıurfa'da Eksim Holding'e bağlı çalışan 900 işçinin, maaşlarını alamadıkları ve asgari ücrete uygulanan zammın maaşlarına yansımadığı için başlattığı grev 3'üncü günüde devam ediyor.

1101 kez okundu.
 900 işçinin grevi 3'üncü gününde Advert

Urfa'da Eksim Holding'e bağlı Edessa Elektrik Dağıtım Şirketi'nde çalışan 900 işçinin, maaşlarını alamadıkları için başlattığı grev 3'üncü gününde de devam ediyor. Arıza Bakım Onarım'da çalışan işçiler, henüz yetkili kimsenin kendileriyle görüşmediğini dile getirerek, talepleri kabul edilmeden iş başı yapmayacaklarını ve oluşturdukları "acil ekibi" dışında hiçbir işçinin çalışmayacağını ifade etti.

Şehir merkezinde ve kırsal bölgelerde iki acil ekibinin herhangi bir acil durumda arızaya müdahalesi dışında kendilerine gelen hiçbir ihbarı değerlendirmediklerini söyleyen işçilerden Müslüm Baran, "Biz bölgede yaşayan halkımızı mağdur etmek istemiyoruz ancak haklarımızı almadan da grevi sonlandırmayacağız. Halkın da bizi desteklemesini bekliyoruz. İki acil ekibimiz var, yaşanacak herhangi bir acil durumda müdahale etmesi için kurduk. Onlar dışında diğer işçiler iş başı yapmayacaktır" dedi.

900 işçinin grevi 3'üncü gününde

Taleplerini sıralayan Baran, "Taleplerimiz makuldür. Bizi tatmin edecek maaş istiyoruz. Sosyal haklardan faydalanmak istiyoruz. İş güvenliğimiz yok. İş güvenliği istiyoruz. Asgari ücrete yapılan yüzde otuzluk zammın maaşlarımıza yansımasını istiyoruz. Bizimle alay edilir gibi bu zam oranı düşürüldükçe düşürüldü" dedi.

900 işçinin grevi 3'üncü gününde

Öte yandan, Suruç'tan gelen 30 kişilik bir işçi ekibi, merkezdeki arkadaşlarına destek için geldiklerini belirtti.

 

(kaynak.diha)

 

Urfa haberleri hdp akp chp mhp siyaset savaş yaşam ölüm Ortadoğu kürtistan türkiye spor gap apo pkk demokrasi adalet dünya urfagündem gaphaberleri ruhanews sondakika Şanlıurfa
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi