Model portföy ve bilanço beklentileri

Model portföyümüzdeki ilk 10 hisseyi seçerken global ve yerel konjonktürel gelişmelerden olumlu etkilenebilecek şirketleri seçmeye devam ediyoruz.

497 kez okundu.
Model portföy ve bilanço beklentileri Advert

Model portföyümüzdeki ilk 10 hisseyi seçerken global ve yerel konjonktürel gelişmelerden olumlu etkilenebilecek şirketleri seçmeye devam ediyoruz. Güçlü spot elektrik fiyatlarından yararlanacak olan ALARK, Özbekistan yatırımlarının da olumlu katkılarıyla AKSEN, Güçlü faaliyet yapısı ve verilerinin bir çoğunun 2019’la yakınsamasıyla THYAO, Güçlü ve iyileşen mali tablo beklentilerimizle TAVHL ve PGSUS, Net rafineri marjlarındaki artış ve güçlü favök ile TUPRS, 1Y22 döneminde pazar payı %13,9 olmasına karşın, karlılık odaklı satışlarla DOAS, Kimyasallar, Mimari Cam, Cam Ev Eşyası ve ambalaj segmentlerindeki hacim büyümesinin önderliğinde güçlü finansalları ile ŞİSE, Gübre fiyatlarının etkisi ile operasyonel performansı Artan HEKTS, Finans ve Enerji sektöründeki yeri büyümeye duyarlı otomotiv sektöründeki iştirakleri ve elektrikli araç batarya beklentileri ile KCHOL, Bu dönemde tercih ettiğimiz hisseler olmaktadır.

2022 ikinci çeyrek bilançolarına ilişkin beklenti ve öngörüleriniz neler? Hangi sektörler/şirketler öne çıkar, hangileri geride kalır?

Net faiz gelirlerindeki artış, Artan TÜFEX gelirleri, genişleyen kredi mevduat makası ile ortalama net faiz marjında iyileşme, swap maliyetlerindeki azalma kaynaklı ticari karın artışı bankacılık sektörünün karlılık artışını güçlendirmiş olan ana etmenler olarak karşımıza çıkmakta , DHMI verilerinde görülen iyileşmesinin havacılık sektöründeki güçlü seyrin devam etmesini sağlaması, rafineri marjlarındaki artış ve güçlü favök ile petrokimya sektörü, metrekare birim fiyatlarındaki artışın ve stokların olumlu katkısı ile GMYO’lar, spot elektrik fiyatlarında olumlu etkilenecek olan Enerji firmaları ve kümülatif olarak holdingler, perakende firmalarının güçlü yapısı ve yerel ürün raf sayısındaki ve de gıda enflasyonundan olumlu etkilenme ile perakendeciler bu dönem öne çıkmasını beklediğimiz sektörler.

Bankacılıkda; Halkb, Vakbn , Isctr, Akbnk H

oldingler de; Alark, Tkfen, Kchol

Demir çelikde; Eregl Petro kimya da Tuprs Aygaz

Otomotivde Doas, Tofas

Perakende de Mgros, Bizim, Sokm

Havacılıkda; Thyao, Tavhl, Pgsus

Gübre de Hekts

Enerjide Aksen’ın karlılık açısından yıllık karşılaştırmada öne çıkmasını beklediğimiz hisseler

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreni Ukrayna, Rusya tarafları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres'in katılımıyla bugün İstanbul'da yapılacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD’nin Türkiye’nin ev sahipliğinde yarın imzalanacak olan Tahıl Sevkiyatı Anlaşması’nı memnuniyetle karşıladığını belirterek, Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye’nin anlaşmadaki çabalarını takdir ettiğini aktardı

TCMB Para Politikası Kurulu'nun dün yaptığı toplantıda alınan kararları ve toplantı sonrası yapılan açıklamayı değerlendiren JPMorgan, TCMB'nin önümüzdeki aylarda da faiz değişikliğine gitmesini beklemediklerini bildirdi.

Dün yapılan 50 baz puanlık faiz artırımı sonrasında ECB'nin bu yıl toplam 125 baz puan faiz artırımı yapacağı beklentisini bağlı kalmaya eğilimli olduklarını ifade eden JPMorgan, gelecek yıl da 100 baz puanlık faiz artırımı bekliyor

Rusya, Avustralya’nın "Magnitskiy Yasası" çerçevesinde Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara karşılık olarak aralarından kolluk kuvvetlerinde görevli isimlerin de bulunduğu 39 Avustralya vatandaşına yaptırım uyguladı.

İngiltere'de tüketici güveni, artan enflasyonun ve yüksek faizlerin etkisiyle Temmuz ayında da rekor düşük seviyede kalmaya devam etti. Pazar araştırma şirketi GfK tarafından hazırlanan tüketici güven endeksi Temmuz ayında da, Haziran ayında görülen son 48 yılın en düşük seviyesinde, -41 puanda kalmayı sürdürdü.

İtalya’da Başbakan Mario Draghi’nin istifasının ardından Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella parlamentoyu feshetti. İtalya’da erken seçime gidilecek

Hindistan’ın 15’inci cumhurbaşkanı, iktidardaki Bharatiya Janata Partisi’nin (BJP) adayı 64 yaşındaki eski öğretmen Draupadi Murmu oldu. Hindistan’da ilk kez bir kabile mensubu cumhurbaşkanlığı görevine getirildi.

Japonya'da taze gıda fiyatları dışarıda bırakılarak hesaplanan çekirdek enflasyon yüksek küresel ham madde fiyatlarının etkisiyle Haziran ayında da BOJ'un yüzde 2 hedefinin üzerinde gerçekleşti. Güney Kore'de üretici fiyatlarında artış çift haneli rakamların sınırına geldi. Güney Kore İstatistik Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre, üretici fiyatları yıllık bazda yüzde 9,9 arttı.

Çin Ticaret Bakanlığı, Avrupa Birliği, Güney Kore ve Japonya'dan yapılan yassı haddelenmiş elektriksel çelik ithalatına anti-damping vergilerinin uzatılmasına karar verildiğini duyurdu.Yapılan açıklamaya göre, anti-damping vergileri 23 Temmuz'dan başlayarak 5 yıl daha uygulanacak.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

Model portföy ve bilanço beklentileri
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum