Yapılan araştırmalara göre şirketler dijital alandaki tehditler karşısında gerekli korumayı sağlarken zorluk yaşıyor. Her 3 şirketten 1’i dijital felaketle yüz yüze geliyor ve bu şirketlerin yüzde 95’i 5 yıl içerisinde faaliyetlerine son veriyor. IT'yi yalınlaştıran ve yüksek çevikliği ile müşterilerine en hızlı, güvenli ve kaliteli hizmeti sunan Eclit, şirketlerin IT duyarlılıklarını ve olası tehditlere ne kadar hazır olduklarını analiz edebilmeleri için IT Risk Skoru çalışmasını hazırladı. Çalışmayı dolduran 150 firmanın cevaplarından yola çıkarak hazırladığı bulguları paylaştı.
IT'nin karmaşasını yalınlaştıran uçtan uca çözümler sunan Eclit, dijitalleşmenin ve dijitalleşmeyle birlikte siber tehditlerin büyük ölçüde arttığı günümüzde şirketlerin IT duyarlılıklarını ve olası tehditlere ne kadar hazır olduklarını analiz edebilmelerini sağlayan IT Risk Skoru çalışmasını hazırladı. https://www.eclit.com/it-risk-skoru bağlantısından çalışmaya katılan 150 şirketin cevaplarına göre şirketlerin yüzde 50’si tam zamanlı yetkin IT personeline veya dışarıdan IT desteğine bütçe ayıramıyor. Ayrıca şirketlerin yüzde 80’i tüm verileri her gün düzenli yedeklemiyor ve veri kaybına açık hale geliyor. Araştırmaların bir saldırının 120 bin dolar maliyetle sonuçlandığını göstermesi de siber güvenliğin önemini gözler önüne seriyor.
Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de saatte bir ağ güvenlik saldırısı ve her üç dakikada bir siber saldırı gerçekleşiyor. Her üç şirketten biri bu siber saldırıların neden olduğu dijital felaketi yaşıyor ve bu şirketlerin yüzde 95’i beş yıl içerisinde faaliyetlerini sonlandırmak zorunda kalıyor. Şirketlerin çalışmalarını sonlandıran bu felaketler 5,5 milyon doların üstünde operasyonel kesinti yaratıyor. KOBİ’lere bakıldığında ise oluşan kayıp saat başına 50 ile 80 bin dolar arasında oluyor ve KOBİ’lerin yüzde 80’i bir felaket anında ne yapacağını bilemiyor.
Eclit Co-CEO’su Egemen İnce, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Dijitalleşme, dünyayı ve herkesin beklentisini, alışkanlıkları temelden değiştiriyor ancak birçok riski de beraberinde getiriyor. Eclit olarak şirketlerin IT yapılarındaki eksiklikleri belirlemek ve giderecek çözümleri sunmak için oluşturduğumuz IT Risk Skoru çalışmasında şirketlerin yüzde 50’sinin tam zamanlı yetkin IT personeline veya dışarıdan IT desteğine bütçe ayırmadığını görüyoruz. Bu da IT sistemlerinin düzenli takip edilememesine neden oluyor. IT konusunda bir problem yaşandığında ve destek almak gerektiğinde ise şirketler 3 güne varan gecikmeler yaşıyor. Şirketlerin yüzde 80’i de tüm verileri her gün düzenli yedeklemiyor ve veri kaybına açık hale geliyor. Yüzde 68’i ise siber saldırılara karşı önlem almıyor. Buna ek olarak IT servisleri bir gün durduğunda ne kadar kayıp yaşayabileceklerini bilmiyorlar. Yapılan araştırmalar, bir saldırının 120 bin dolar maliyetle sonuçlandığını gösteriyor. Biz Eclit olarak verdiğimiz hizmetlerle şirketlerin dijital bir felaket yaşaması ihtimalini uygun maliyetlerle en aza indiriyoruz. Yatırım gerektirmeyen yönetilen hizmetlerimiz sayesinde firmalar ölçeklerinden bağımsız bir şekilde en üst seviyede IT hizmeti alma imkanına sahip olabilirken felaket kurtarma hizmetleriyle risklerini bertaraf edebiliyor.”