Bursa'da Renault emekçilerine destek!

Haber.Ayten Avdan(Bursa)

1344 kez okundu.
Bursa'da Renault emekçilerine destek! Advert

Bursa'da  Renault emekçilerin işten çıkartılan arkadaşlarına destek.

Tarihi metal direnişine imza atına Renault fabrikasında asgari ücret zamlarının maaşlarına yansıtılması için eylem yapan 10 işçinin işten çıkarılması üzerine çok sayıda emekçi Birleşik Metal-İş Sendikası önünde buluşarak fabrika yönetimini protesto etti. İşçiler, buradan Renault fabrikasına yürüyerek eylemlerini sürdürdü. Emekçiler, "Açlıktan ölmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz" sloganları attı.

Bursa'daki Renault fabrikasında gerçekleştirilen işçi kıyımının ardından Birleşik Metal-İş Sendikası önünde eylem yapan işçiler burada yapılan açıklamaların ardından fabrikalarına yürüyüş düzenledi.

Arkadaşlarının işe alınmasını talep eden emekçiler fabrika önünde buluştu.

Binlerce işçi, "Açlıktan ölmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz"sloganları atarak yönetimi protesto etti.

Bu arada güvenlik güçlerinin fabrika önünde geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, fabrika önünde yaptığı açıklamada, haksız yere atılan işçilerin, fabrikaya bir an önce geri dönmesi gerektiğini bildirdi. Serdaroğlu, "Yasa dışı davranıyorsunuz. Barışçıl eyleme katılan işçileri işten atamazsınız. Bu yasa dışı davranışınızdan vazgeçin. Atılan işçileri geri alın! Bu yasa dışı tutumunuzdan dolayı sizi ne sarı sendika Türk Metal, ne MESS ne de hükümet kurtarabilir. Mahkum olursunuz. Buradan işverene son kez bir uyarı daha yapıyorum. Bu fabrikada işçilerin onurlu tavırlarına karşılık siz de onurlu bir adım atmazsanız bu fabrikada çalışma barışını siz bozuyorsunuz demektir.

Her zaman bu kadar yumuşak konuşmaz ve davranmayız. Biz bu fabrikaya sahip çıkmaya devam edeceğiz. Burası halkın maldır" ifadelerini kullandı.

 

Şanlıurfa sondakika göndem sağlık yaşam gaphaberleri ruhanews spor pkk Ortadoğu terör ölüm siyaset din ırk mezehp ışid operasyon gap urfahaberleri sınır urfagöndem.emlak nakliyat sağlık kadın güzellik spor türkiye haber çatış
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi