Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi içerisinde bulunan spor tesislerinde yapılan yaz kurslarından yararlanan öğrencilerle buluştu.

Fatma Şahin, tesislerde verilen futbol, voleybol, basketbol, tekvando ve yüzme kursları hakkında işleyiş, eğitimler ve yapılan aktiviteler hakkında bilgi aldı.

Bir süre kurslardan yararlanan çocuklarla sohbet eden Başkan Şahin, dinç bir beden için sporun önemini vurgularken, bireysel ve takım oyunu oynama, iletişimin güçlenmesi gibi birçok açıdan gelişimin önemine değindi. Zihin gelişimi için ise kitap okumanın ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek çocuklara günde en az 1 saat kitap okumalarını tavsiye etti.

Büyükşehir Belediyesine bağlı 37 spor tesisinde devam eden yaz kurslarında 1 aylık sürede 18 branşta 41 bin 250 öğrenci, uzman eğitmenler tarafından verilen kurslardan yararlanırken, tatil boyunca 100 bin öğrenciye ulaşılması amaçlanıyor.

Başkan Şahin, tesisleşme sürecinde desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, ilgili bakanlıklar, milletvekilleri ve kurumlara teşekkür ederek şunları söyledi:

“Kurumsal kapasitemizi buna uygun hale dönüştüremezseniz işin altından kalkamazsınız. Şehirde 18 yaş altı 600 bin çocuk var. Büyük bir hazine, büyük bir beşeri sermaye. Bu yüzden çocuklarımızı geleceğe hazırlamamız için önce tesisleri tamamlamamız gerekiyordu. Şu anda yaklaşık 50’ye yakın tesisimizi tamamladık. Tesislerimizi tamamladıktan sonra çocuklarımızı yaz okullarına başlattık. Şu anda bu çocuklarımızdan 41 bin 250 çocuğumuz yaz okulumuza gidiyor. Bu olağanüstü bir başarı. Şehirde 6 çocuktan 1’i yaz okuluna sistemin içine dahil etmiş durumdayız. O yüzden bize güvenen, gelen çocuklarımıza, annelerimizin babalarımızın bilincine daha da önemlisi hocalarımıza; talebi, heyecanı, aşkı, bu çocuklara verdikleri misyon ve bunun sonunda oluşturdukları takım oyunu bilinci için teşekkür ediyorum.”

Spor ve eğitimin önemine dikkati çeken Fatma Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Tek başına bedensel gelişim elbette önemli yeterli değil. Zihinsel gelişim içinde günlük derslerinin dışında mutlaka günde bir saat kitap okumaları gerekiyor. Bu o kadar önemli ki, matematiğin iyileşmesi içinde anlama kapasitesini artırması lazım. Onun için matematiği iyi olan çocuklarımızın, matematiği daha da iyileştirmesi için Türkçe’sinin iyi olması lazım. Türkçe’nin iyi olması için de çok hızlı kitap okumaları lazım. Kitap okuma kapasitelerini artırmaları lazım. Biz de Dijital kütüphane açtık Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak. Bebek kütüphanesi açıyoruz. Beraberinde her yaş grubundaki çocuğumuzun kitaba ulaşmasını kolaylaştırıyoruz. Geriye çocukların odaklanması kaldı. Çocukların odaklanmasında en önemli şey; anneler, babalar, hocalarımız. Çocuklarımız zaten büyük bir cevher. Büyük bir hazine var burada. Bu çocukları güzel, disiplinli ve planlı bir şekilde odaklarsak, başarı zaten kendiliğinden geliyor.”

Hibya Haber Ajansı