Salih Müslim’den Şah Fırat itirafı

PYD lideri Salih Müslim, Şah Fırat Operasyonu'nun olduğu gün koordinasyonu sağlamak için Türkiye'de olduğunu söyledi.

1466 kez okundu.
Salih Müslim’den Şah Fırat itirafı Advert

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı  Salih Müslim,  Süleyman Şah Türbesi'nde bulunan 38 TSK personeli ile  Süleyman Şah ve iki muhafızının naaşının  Eşme köyüne getirildiği 22 Şubat 2015 tarihinde Türk yetkililerle koordinasyon için  Türkiye'de olduğunu açıkladı.

 

Başbakan  Ahmet Davutoğlu, daha önce operasyonun PYD'yle işbirliği içinde yapıldığı iddialarını reddetmişti.

 

Hürriyet gazetesine konuşan Salih Müslim, "Onlar inkâr edebilir. Ama operasyon için oradaydım.  İstanbul'daydım.  Ankara'da bir ekip oluşturulmuştu. Ama istediğim zaman hem  Kobani'yle hem onlarla konuşabilirdim. Telefonları bendeydi. Kriz masasıyla ilişkideydim o zaman" diye konuştu.

 

Müslim, kimlerle irtibat halinde olduğu sorusuna ise, "Benim istihbaratla hiç ilişkim olmadı. Görüşmelerim de olmadı. Hep  Dışişleri Bakanlığı ile. Sayın (Dışişleri Müsteşarı Feridun) Sinirlioğlu çok iyi bilir kiminle görüştüğümü" cevabını verdi.

 

17 Şubat'ta  Ankara'da askeri servis personeline yapılan canlı bomba saldırısına da değinen  Salih Müslim, olayın kendileriyle ilişkili olmadığını belirtti.

 

PYD Eşbaşkanı, " Biz araştırdık. Böyle birisini tanımıyoruz. Böyle birisi bütün Amude'de yok. Devlet güçlerinin yaptığı bazı haksızlıklar var.  Cizre'de,  Silopi'de şurada burada. Kalkıp bir insanı bir dereceye getiriyorsun, kendini patlatıyor. Onun için biz kınıyoruz, ikisini de kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Şanlıurfa sondakika göndem sağlık yaşam gaphaberleri ruhanews spor pkk Ortadoğu terör ölüm siyaset din ırk mezehp ışid operasyon gap urfahaberleri sınır urfagöndem.emlak nakliyat sağlık kadın güzellik spor türkiye haber çatış
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum