Barış İçin Kadın Girişimi (BİKG), sokağa çıkma yasağının yaşandığı Sur, Cizre ve Silopi’de evlerin yeniden inşa edilmesi için kampanya başlattı.

Cezayir Toplantı Salonu’nda yapılan basın toplantısında konuşan BİKG üyesi Burcu Arıkan, yaşamın yerinde yeniden var edilmesinin önemli olduğunu belirtti, savaş ortamında kadınların barış için sarf ettiği mücadeleyi kesmeden sürdüreceklerini söyledi.

BİKG üyesi Seray Şahiner ise kampanyaya ilişkin bilgi verdi.

Cizre, Silopi, Ankara, Sur, Nusaybin, İdil ve Derik’te yaşananları anlatan Şahiner şunları ifade etti özetle:

“Sur’dan yeni çıkmış olan ya da yakınları içeride olan kadınlar bize, ‘bunun bir adım sonrası yurtsuzluk’ demişlerdi. Bu cümle hala kulağımızda çınlıyor.”

“İnsanlar yoksulluğun çaresini yine kendi yurtlarında yaşamakta buluyorlar. Kimse Cizre’, Silopi ve Sur’un sokaklarından, dar kuçelerinden vazgeçmiş değil.”

“Belki her yıkıntıda bir odayı oturulur hale getirebiliriz hep birlikte. Belki el ele verirsek insanların yaşam alanlarını koruyabilir, istedikleri yerde barınma haklarını bu konuda savunabiliriz.”

“Yaşam: yerinde yeniden dayanışmaya ben de varım” kampanyası kapsamında, sosyal medyada da,”#Heryaşama1oda” hashtagıyla paylaşımlar yapılacak. imc