Karaman’da Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kalan 9 ve 10 yaşlarındaki 45 öğrenci, öğretmenleri tarafından cinsel istismara maruz kaldı.

 

Birgün’den Serbay Mansuroğlu’nun haberine göre Karaman merkezde bir okulda görev yapan Eğitim Bir-Sen üyesi sınıf öğretmeni M.B. sözkonusu evlere özel ders vermek için gidiyordu.

 

M.B. evlerde öğrencilere cinsel saldırıda bulundu.

 

Olay bir öğrencinin durumu ailesine anlatması üzerine duyuldu.

 

Şikayet üzerine öğretmen M.B. 4 Mart cuma günü okula gelen polisler tarafından gözaltına alındı.

 

Öğretmen tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılık dava dosyası hakkında gizlilik kararı aldı.

 

Öğretmenin tutuklanmasının ardından 8 öğrenci aileleriyle birlikte Karaman Devlet Hastanesi’ne gitti. Kontrolden geçen çocuklar istismarı raporla belgeledi.

 

Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğu da idari soruşturma başlattıkları bilgisini verdi.

 

Savunmalar

 

Öte yandan KAİMDER Başkanı Mehmet Sarı kendilerine bağlı herhangi bir yurt ya da ev olmadığını söyledi ve “Adı geçen M. B.’nin bizde herhangi bir üyeliği ya da kaydı yoktur. Bizim yurt ya da evle işimiz yok. Biz imam hatip okullarıyla irtibatlıyız,” diye konuştu.

 

Tutuklanan öğretmen M. B.’nin üyesi olduğu belirtilen Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Şubesi yetkilileri ise “büyük üzüntü duyduklarını, ancak bir kişi yüzünden camialarının suçlanmaması gerektiğini” savundu.

 

M.B.’nin bir dönem gönüllü görev aldığı Enderun Vakfı Karaman Şubesi yetkilisi de M.B.’nin kendileriyle çalıştığı dönemde herhangi bir şikayet ya da sorun duymadıklarını dile getirdi.

 

imc