Bakan Varank, Karamehmet Mermer Üretim Tesisi'nin açılışına katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’de hizmete giren Karamehmet Mermer fabrikasının açılışına katıldı.

544 kez okundu.
Bakan Varank, Karamehmet Mermer Üretim Tesisi'nin açılışına katıldı Advert

AFYONKARAHİSAR - 18.08.2022 - HİBYA - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’de hizmete giren Karamehmet Mermer fabrikasının açılışına katıldı.

Bakan Varank, açılış törenindeki konuşmasında, “ İscehisar, mermer sektörünün Türkiye’deki en önemli merkezidir. 1 yıl gibi kısa bir sürede, 40 milyon TL yatırımla Türkiye’deki en teknolojik ve katma değerli mermer fabrikalarından biri olan tesisimizi hizmete açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Müteşebbislerimize sağlamış olduğumuz devlet destekleriyle her zaman yanlarında olduk. Türkiye 250 milyar dolar ihracatı bu sayede yakaladı. Müteşebbislerimizin yanı sıra emekçi kardeşlerimizi kutluyorum, bu ülke eğer yükseliyorsa onların omuzlarında yükseliyor.”  ifadesinde bulunmasının ardından açılış kurdelesini kesti. Bakan Varank, açılış kurdelesini kestikten sonra tesisi gezerek bilgi aldı.

Karamehmet Mermer fabrikasının açılış programına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İlçe Kaymakamı Uğur Kapar, Belediye Başkanımız Ahmet Şahin, protokol üyeleri ve iş adamları katıldı.

Karamehmet Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Özcan, “Ülkemize ve sektörümüze 20 ilde 60 tane mermer ocağı kazandırdık. 3 ilde mermer fabrikalarımız var. Bu tesisimizde teknolojiyi kullanarak ürünlerimizi işleyerek ekonomiye kazandıracağız. Mevcut 400 çalışanımıza ek olarak tesisimizde 100 kişiye daha istihdam sağlayarak, toplam istihdamımızı 500’e çıkaracağız.” dedi.  

 Belediye Başkanımız Ahmet Şahin, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’ı mermerin başkenti ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İscehisar’da irili ufaklı yüzlerce firmada yıllık 3 milyon ton mermer üretilerek, dünyanın 120 ülkesine, 300 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriliyor. İscehisar ülke ekonomisine oldukça yüksek katma değer sağlayarak vergi rekortmenleri çıkaran bir ilçe haline gelmiştir. Bugün itibariyle hizmete açılan mermer fabrikası ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diyerek Bakan Varank’a ilçe ile ilgili taleplerini iletti.

Hibya Haber Ajansı

Bakan Varank Karamehmet Mermer Üretim Tesisi'nin açılışına katıldı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum