Bakan Kasapoğlu: "Yurtlarımız milletimiz için sığınaklı bir limandır"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurtları başvuru sürecine ilişkin açıklama yaptı.

289 kez okundu.
Bakan Kasapoğlu: Advert

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurtları başvuru sürecine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Kasapoğlu'nun açıklaması şöyle:

Öğrencilerimizin ilgileri 12 farklı kamu kurulu tarafından tamamen dijital ortamda doğrulanıyor, tamamıyla eşgüdüm halinde bilgiler bu anlamda teyit ediliyor. Bu süreç hızlı bir şekilde ilerliyor.

Öğrencilerimizin özellikle gelir durumu, başarı durumu ve sosyal durum kriterleriyle bir puanlama yapılıyor. Bu puanlama süreç çerçevesinde de yerleştirme sürecini de başlatacağız. Başvuruların değerlendirilmesi süreci tamamen objektif kriterlerle netleşiyor. Yine aynı hassasiyetle, yerleştirme sıralaması başlıyor. Tüm gençlerimizin, öncelikle bu noktada bizim muhattabımız olduğunu ifade etmek istiyorum. Her bir gencimizin talebine, ihtiyacına ilgisiz kalmayacağımızı özellikle vurgulamak istiyorum. Son 21 yılda çok ciddi bir üniversite erişimini sağladık. Artık her ilde üniversite var.

Üniversite öğrencilerinin bir kısmı, yurt ihtiyacı olmayan açık öğretim öğrencilerimizdir. Diğer bir kısmı ise yine yurt ihtiyacı olmayan, kendi şehrinde okuyan öğrenciler. Hem örgün hem de şehir dışında okuyan gençler bu anlamda bizim hedef kitlemizdir. Yurt başvurularının öznesi bu gençler.

Muhalefetin bu anlamda anlamadığı ya da anlamak istemediği konu bu. Öğrencilerin her birini yurt öğrencisi olarak hesaplıyorlar. Bu işin en başında yanlış bir kurgu ve hesaplamadır. Türkiye’de yüzlerce yurdumuz var. Bu yurtların her biri Türkiye’nin gençlerinin emrine amade.

Bu yıl 1 milyon 5 bin 490 öğrencimiz örgün anlamda üniversiteler yerleşti. 1 milyon gencin 154 bini açık öğretime kayıt oldu. 850 bin 631 öğrenci örgün öğrenime kayıt yaptırdı. Bu öğrencilerin 502 bin 295’i bulundukları şehirlerde değil başka şehirde okuyacak öğrencilerdir.

En önemli sayımız bu. Bu anlamda üniversiteye yeni başlayacak öğrenci kitlesi açışından hedef kitle budur. Geçtiğimiz hafta başvuruları açtık. İlk defa başlayacak 502 bin geçten 316 bin 460’ı yurtlarımız için başvuruda bulundu. 2,3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerden ise 98 bin 845 gencimiz başvuruda bulundu.

2022-2023 eğitim öğretim dönemi için birinci sınıf ve ara sınıflar dahil olmak üzere bakanlığımız yurtlarına 415 bin 305 gencimiz başvuru yapmış oldu. Başvuru yapan gençlerimizin 245 bin 406’sı kız öğrencilerdir. 169 bin 899’u ise erkek öğrenciler oldu. Bu anlamda ilgiye müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yurtlarımızın hem gençlerimiz hem de aileleri çatısından büyük bir güven taşıdığını görmekten onur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Yurtlarımızın; altyapısı, donanımı, konforu, verimliliği ve güvenliği ile yurtlarımız milletimiz için sığınaklı bir limandır."

Hibya Haber Ajansı

Bakan Kasapoğlu: "Yurtlarımız milletimiz için sığınaklı bir limandır"
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi