TYB’nin bu haftaki konuğu Milletvekili Yılmaztekin oldu

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesinin geleneksel olarak uzun yıllardır sürdürdüğü Cuma akşamları sohbetlerinin bu haftaki konuğu AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin oldu. Gecede özellikle Şanlıurfa’nın sorunları, yapılan ve yapılması gerekli projeler, yatırımlar ve çalışmalar konusunda fikir alış verişinde bulunuldu. Öncelikle Eğitim konusunun önemine değinilerek gerekli çalışmaların bir an evvel, adına uygun ‘Milli Eğitim’ haline getirilmesinin sağlanması gerektiği dile getirildi.

1025 kez okundu.
TYB’nin bu haftaki konuğu Milletvekili Yılmaztekin oldu Advert

 

Okulların hepsine Tablet dağıtılmalı

TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Cuma Ağaç, Yönetim Kurulu üyeleri Gül San, Müslüm Abacıoğlu, Mehmet Sarmış ve çok sayıda üyenin de hazır bulunduğu Cuma sohbetlerinde, tanışmanın sonrasında eğitim konusunun öncelikli olduğu belirtilerek, TYB Şanlıurfa Şube başkanı Cuma Ağaç, geleceğimiz dediğimiz gençlerimizin elimizden kayıp gitmemesi, internet kafelerden ve kötü arkadaşlardan uzak durmaları, devletin parasız dağıttığı kitapların yanında öğretmenlerin de yardımcı kitap aldırmalarının ücret siz kitap dağıtımını baltaladığına dikkat çekerek, “Öğrencilerimizin hiç değilse derslerine çalışabilmeleri ve kitap almak zorunda kalmamaları için, batı illerinde dağıtımı gerçekleştirilen ve ilimizde hatta bölge illerinde de sadece göstermelik misali birkaç okulda dağıtımı yapılan tabletlerin mutlaka her okula dağıtımının sağlanması gerekir. Bu konuda Milli eğitim bakanımızı bizzat iletmenizi istiyoruz” diyerek Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin’den destek istediklerini belirtti.

Yeni atanan öğretmenlerin hemen tayin istemeleri engellenmeli

TYB Şanlıurfa Şube Yönetim Kurulu üyesi Milli Eğitim Müdür Yardımcılarından Mehmet sarmış ise, öncelikle ilimize gelen öğretmenlerin gelir gelmez tayin iseyip kaçma yolları aramalarının önüne geçilmesi için, hiç değilse olağanüstü hal zamanında verilmiş olan ek ödenekler gibi ek ödenek verilerek kalmalarının teşvik edilmesi gibi tedbirlerin alınmasının çok daha önemli olduğunu belirterek, “İlimize atanan öğretmenlerin eş ve sağlık durumu gibi çeşitli mazeretler ileri sürüp geldiği gitmeleri öğrencileri bizi olumsuz etkiliyor. Bir ders yılında 3 ayrı öğretmen tarafından eğitilmeye çalışılan sınıf öğrencileri hiçbir verim alamadıkları gibi, eğitim seviyelerini de düşürüyor. Kısa başka illere tayin istemeyecek öğretmenlere kadro verilmeli ve gittikleri ilde kalmaları mecbur tutulmalı. Özellikle doğu ve Güneydoğu illerinde böyle yapılmasının zaruri olduğuna inanıyoruz” dedi.

Okulunu bitiren öğretmen adaylarının önündeki KPSS engeli kalksın

TYB Denetim Kurulu üyesi Müslüm Abacıoğlu ise, 4-5 yıl okuyarak diploma alıp öğretmenlik vasfını kazanan öğretmenlerin önündeki KPSS engelinin kaldırılması gerektiğini belirterek, “KPSS nedeniyle atamayan öğretmenlerin açıklığı yedek öğretmenlerle kapatılmaya çalışılıyor. Geneli Lise mezunu olan ve öğretmenlik becerisi ve dersi almamış bu gençlerimizin öğrencilere ne kadar faydalı olacağını varın sizler düşünün. Çünkü onlara verilen asgari ücret bile çalışma şevklerini kırmaktadır. Zaten okulu bitiren öğretmenler kadar bilgileri de yoktur. Dolayısıyla vekillerle kapatılmaya çalışılan öğretmen açığının, okulunu bitirmiş öğretmen adaylarının önündeki KPSS sınavı engelinin kaldırılması ve maliyenin de ihtiyaç olan öğretmenlerin geneline kadro tanıması gerekir” dedi.

Madde bağımlılığı had safhada

Aynı zamanda Yeşilay Şanlıurfa Şubesi üyesi de olan TYB Yönetim Kurulu üyesi Gül San da, Şanlıurfa’da madde bağımlılığı sayısının 10 binlere ulaştığını ve aynı zamanda yaş oranının da düştüğünü dile getirerek, mutlaka gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ve Şanlıurfa’nın en önemli sorunlarından birinin de işsizlik olduğunu söyledi.

Şehir Hastahanemiz ne zaman hayata geçirilecek?

Üyelerden Yunus Emre Gayberi de, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da hayali olan Şehir Hastahaneleri konusunu hatırlatarak, Şanlıurfa Şehir Hastahanemizin ne zaman hayata geçirileceğinin artık açıklanmasını ve acilen çalışmaların başlatılmasını istediklerini belirtti.

Milletimize hizmetkar olmak için bu yola baş koyduk

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin de, şair, yazar, gazeteci, siyasetçi gibi aydın insanların bulunduğu bir topluma konuk olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Urfa’mızın en öncelikli sorunlarının işsizlik ve eğitim olduğunu kabul ediyoruz. İşsizliğin azaltılması konusunda ilimize ‘Düce Yetiştiriciliği Üssü’ kurulması talebinde bulundum. Bakanımıza konuyu ilettim, uygun gördüler, gerekli çalışmalar yapılacak. Ayrıca sanayi açısından ileriyi düşünerek karar alınması gerektiğini savunanlardanım. Mesela Gıda Organize Sanayi Sitesi için 2 Bin 600 değil 17 Bin dönüm yer tahsisi isteniyor ki doğrudur. Zaten İl başkanımız tarafından da bu talep Tarım Bakanımız olan Şanlıurfa Milletvekilimiz Faruk Çelik’e iletildi. Madde bağımlıları için ise, Akçakale’de 210 kişi önce eğitilecek ve sonra fidanlıkta çalıştırılacak. Onların hem madde bağımlılığından kurtulmaları hemde iş sahibi olmaları sağlanacak. Ayrıca; çölyak hastaları için Peru’dan ithal edilen unlar konusunda yine Akçakale’de 5 Bin dönüm arazide deneme ekimi yapıldı. İnşaallah başarılır olur ve artık Peru’dan ithal etmeyiz. İlimizi özellikle dini turizm açısından tanıtabilmeliyiz, pazarlayabilmeliyiz. Peygamberler şehri olan kadim bir şehirdir Urfa’mız. Sağlık konusu ile başka arkadaşımız ilgileniyor ama yine de, Şehir Hastahanesi konusundaki talebinizi hiç değilse ilimiz Milletvekili Tarım bakanımız Faruk Çelik’e iletirim. Üzerime düşeni fazlasıyla yapmak, milletimize hizmetkar olmak için bu yola baş koyduk” dedi.

Konuşmaların sonunda; eğitimin çok önemli olduğu ve devlet politikası olduğu belirtilerek, kaybedilecek zamanın olmadığı dile getirildi ve Milletvekillerinin, Bakanların mutlaka bu konuya hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtildi.

 

Siyaset urfa haber mhp chp akp hdp politika Ortadoğu savaş ölü yaralı mülteci kayıp infaz çocuk siyaset urfa haberler urfagöndemi gaphaberleri ruhanews Şanlıurfa sondakika göndem sağlık yaşam gaphaberleri ruhanews spor pkk
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum