Patlamalar esnafı müşteriden, işçiyi işinden etti

ANKARA - Ankara'da yaşanan patlamaların ardından iş yapamaz hale gelen esnafın ilk işi her zamanki gibi işçilerini işten atmak oldu. Zaten düşük ücretlerde çalışıp, zor ekonomik koşullarda hayatını sürdürün ve artık işsizler ordusundaki yerini alan yurttaşlar, yaşanan sürecin sorumlusu olarak savaşta ısrar eden AKP hükümetini gösterdi ve barış çağrısı yaptı.

1110 kez okundu.
Patlamalar esnafı müşteriden, işçiyi işinden etti Advert

Ankara'da art arda patlayan bombaların ardından insanlar sokağa çıkmaktan korkar hale geldi. Sokakların bomboş olduğu Ankara'da en çok esnaf bu durumdan etkilenirken, esnafın iş yapamaz hale gelmesi sonucu birçok işçi de işinden oldu. Resmi rakamlara göre, Türkiye'de 3 milyon 57 bin işsiz varken, patlamalar sonrası işsizlik ordusuna katılan yurttaşlar, içinde bulundukların durumun devletin savaşta ısrar eden politikaları olduğunu ve bir önce barışın gelmesini umut ettiklerini söyledi.

 

'Ölüm haberi almak istemiyoruz'

Patlamalar esnafı müşteriden, işçiyi işinden etti

37 kişinin yaşamını yitirdiği patlamanın yaşandığı Kızılay bölgesinde bulunan bir hediyelik eşya dükkanına çalışan Cihan Bingöl, dükkanın işlerinin durması soncu işten atıldı. Aynı zamanda Kızılay sokaklarında akşamları müzisyenlik yapan Bingöl, boş sokaklara santur çaldığını aktardı. Bingöl, Türkiye'ye bir önce huzur gelmesi ve bunun da tek yolunun barış sürecine dönülmesi olduğunu söyledi ve ekledi: "Savaş bizi büyük bir çıkmaza sokuyor. Hayatımızdan endişe ediyoruz, işimizden oluyoruz. Kimsenin ölüm haberini almak, düşünmek istemiyoruz!"

 

'Sermaye kadar işçi sınıfı da etkileniyor'

Patlamalar esnafı müşteriden, işçiyi işinden etti

Kızılay'da bir cafede işçi olan Doğu Ozan, patlamanın ardından işsizler ordusuna katılanlar arasında. Normalde haftanın 7 günü, yevmiye ile çalışarak hayatını sürdüren Ozan, "Patlama sonrası işler azaldı ve bir gün işe gittim. Daha sonra işten atıldım. Ekonomik olarak çok zor durumda kaldık" dedi. Hükümetin savaş politikalarının ülkeyi bu hale getirdiğini ifade eden Ozan, "10 Ekim katliamının ardından insanlarda genel olarak bir korku havası yaratılmıştı ve insanlar tedirgin olmaya başlamışlardı. Bunun üzerine yaşanan iki ayrı patlamanın ardından insanlar tam anlamıyla korku ve panik halinde evlerine kapanmış durumda. Ve bu durum sermayeyi etkilediği kadar işçi sınıfını da etkilemiş durumda. İş yeri sahipleri işçi çıkartma ve ücretsiz izin veriyor" diye konuştu.

 

Evsiz ve işsiz...

Patlamalar esnafı müşteriden, işçiyi işinden etti

Sokakta yaşayan ve hayatını kaval çalarak geçindiren Ercan Yavuzoğlu adlı yurttaş ise, artık para kazanamadığı belirtti. Sokaklarda insanların gezmeye korktuğunu söyleyen Yavuzoğlu, "Ne Türkiye'si ben dünyaya barış gelsin istiyorum. İnsanlar mutlu yaşasın istiyorum. Bizleri savaşa sürükleyenler başaramayacak. Kardeşlik içinde, özgürce yaşayalım. Bizim gibi insanlardan daha ne isteyebilirler. Hayat zaten bizler için zor, iyice zorlaştırıyorlar. Çok şey değil, barış istiyoruz, barış!" diye konuştu.

 

(DİHA)

Urfa haberleri hdp akp chp mhp siyaset savaş yaşam ölüm Ortadoğu kürtistan türkiye spor gap apo pkk demokrasi adalet dünya urfagündem gaphaberleri ruhanews sondakika Şanlıurfa
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum