Yöresel tatlar EDT EXPO Fuarı ile dünya pazarlarına açıldı

Farklı lezzetleri CNR çatısı altında buluşturan EDT EXPO 2016 Fuarı birbirinden renkli yarışmaları ve şovları ile yoğun ilgi görüyor.

1519 kez okundu.
Yöresel tatlar EDT EXPO Fuarı ile  dünya pazarlarına açıldı Advert

Dünyanın dört bir yanından gelen sektör profesyonellerine yöresel tatları tanıtmayı amaçlayan EDT EXPO Fuarı kapsamında gerçekleştirilen 'LOCALCHEF' yarışmasında hazırlanan yemek ve tatlılar yerli ve yabancı ziyaretçilere tattırıldı. Ziyaretçilerden tam not alan yemeklerin hazırlandığı yarışmanın kazananı Four Seasons Hotel İstanbul Sultanahmet oldu.

 

Türkiye’nin en lezzetli Fuarı, ‘EDT EXPO 2016 – 4. Ev Dışı Tüketim-Gıda Ürünleri, Sarf Malzemeleri, Ekipmanları Üreticileri ve Tedarikçileri Fuarı’  birbirinden renkli yarışmalara ev sahipliği yapıyor. CNR Holding ve Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği  (ETÜDER)  işbirliğinde organize edilen, Türk ürünlerini dünya pazarlarına tanıtmayı amaçlayan  'LOCALCHEF'  yarışması hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi. Türkiye'nin önde gelen otellerinin şeflerinin yalnızca Türkiye coğrafyasında bulunan sebze, meyve, et ve su ürünleri kullanarak hazırladığı yemekler, yerli ve yabancı ziyaretçilere de tattırıldı. Jüri başkanlığını Vedat Başaran'ın üstlendiği 'LOCALCHEF' yarışmasında birincilik ödülünü Four Seasons Hotel İstanbul Sultanahmet kazandı.

Fuar kapsamında gerçekleştirilen bir başka ilgi çekici organizasyonda hijyen ve temizliğin önemine dikkat çeken “Housekeeperlar Yarışıyor” etkinliği oldu. Eczacıbaşı Profesyonel’in öncülüğünde düzenlenen yarışma, Türkiye’nin önde gelen otellerinin kat hizmetleri sorumlularının kıyasıya mücadelesine sahne oldu.

 

Fuara katılan ziyaretçiler yarışmanın heyecanına ortak oldu

Oda temizliğinin turizm açısından hassas bir konu olduğuna dikkat çekmeyi amaçlayan yarışma eğlenceli ve öğretici bir etkinlik olarak katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı. Büyük hediyelerin kazanıldığı yarışmanın heyecanına ziyaretçiler de ortak edildi. Housekeeperlar, EDT EXPO'ya katılan ziyaretçilerin dağıttığı odaları düzenlemek için kıyasıya mücadele etti.

Fuar açık kaldığı süre boyunca renkli yarışmalara ve şovlara ev sahipliği yapmaya devam edecek.  25 Mart tarihinde otel misafirlerinin kullanımına hazır olması gereken odaların en kısa sürede temizlik standartlarına uygun hale getirilmesi amaçlanan “Housekeeperlar Yarışıyor”un ikincisi gerçekleştiriliyor. 25 Mart tarihinde bir başka organize edilen etkinlikte jüri başkanlığını Niyazi Çapraz'ın yaptığı ‘Gastrobosphorus, 4. Pattiserie Yarışması’ olurken, fuarın son günü 26 Mart tarihinde de sektöre yeni şeflerin kazandırıldığı, Jüri başkanlığını Mehmet Gök'ün yürüteceği 'Üniversiteli Şefler Yarışması' olacak.

 

 

EDT EXPO dünyanın her yerinden ziyaretçileri ağırlıyor

CNR EXPO Yeşilköy'de 26 Mart 2016 tarihine kadar açık kalacak fuar, ev dışında vakit geçirilen mekanların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmet veren öncü 600 markanın katılımı ile düzenleniyor. EDT EXPO 2016, İran, Irak, Libya, Birleşik Arap Emirlikleri, Sudan, Cezayir, Tunus, İtalya, Yunanistan, Almanya, İngiltere, KKTC, Azerbaycan, Rusya ve Malezya başta olmak üzere birçok ülkeden profesyonel ziyaretçiyi ağırlıyor. Fuarın katılımcı profilini ise gıda, içecek ve pastacılık, kuru gıdalar, hazır gıdalar, şekerli ürünler ve çerezler; yaş sebze ve meyveler, taze gıdalar, dondurulmuş ürünler, taze ve donuk et ürünleri oluşturuyor. Bunların yanı sıra soğuk ve sıcak içecekler; aşçılık malzemeleri ve ekipmanları, pişirme yardımcıları, profesyonel mutfak ekipmanları, tamamlayıcı gıda dışı ürünler, temizlik, hijyen, masa üstü malzemeleri, tek kullanımlık ürünler, iş kıyafetleri, otel-restoran tekstil ürünleri, otel buklet malzemeleri, kırtasiye ürünleri ve bilgisayar yazılım teknolojileri gibi ürünler fuarda yer aldı.

Siyaset urfa haber mhp chp akp hdp politika Ortadoğu savaş ölü yaralı mülteci kayıp infaz çocuk siyaset urfa haberler urfagöndemi gaphaberleri ruhanews
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum