Ömrü 2 yıl uzatıyor

İsveçli bilim insanları, güneşlenmenin ömrü uzattığını ortaya koydu.

1211 kez okundu.
Ömrü 2 yıl uzatıyor Advert

 

BBC'nin haberine göre, güneş ışınlarından sakınan kadınların, sık güneşlenen kadınlara kıyasla 0.6 ila 2.1 yıl daha kısa yaşadıkları belirtiliyor.

 

Yani araştırma sonucu, güneşlenen kadınların, melanom riskine rağmen daha uzun yaşadığını gösteriyor.

 

Araştırma, Karolinska Üniversite Hastanesi ile Lund Üniversitesinin, 20 yıl boyunca 29.518 kadını incelemesiyle gerçekleştirildi.

 

20 yıl sonunda varılan sonuç; güneş ışığına maruz kalmanın kalp hastalıkları ve kanser dışındaki rahatsızlıklara yakalanma riskini azalttığını gösterdi.

 

 

Ancak bu sonucun neden kaynaklandığının henüz anlaşılmadığını dile getiren araştırma ekibinin başındaki isim Dr. Pelle Lindqvist, güneşten sakınmanın ortalama ömür süresine, sigara içmek kadar etki ettiğini söyledi.

 

Dr. Lindqvist, "Güneşe en çok maruz kalanlar arasında sigara içenlerin, güneşten sakınan ve sigara içmeyenlerle aynı seviyedeki risk grubunda olduğunu gördük. Bu da, güneş ışıklarından sakınmanın, sigara içmekle aynı risk faktörü oluşturduğunu gösteriyor" diye konuştu.

 

Bu araştırma, güneşlenmenin cilt hastalıkları riskini azalttığını gösterse de, daha önce yapılan çok sayıda araştırma, UV ışınlarının cilt kanserinde önemli bir etken olduğunu kanıtlamış durumda.

 

Bazı uzmanlar, günde sadece 15-20 dakika, güneşten koruyucu bir ürün kullanmadan, özellikle el ve ayak bileklerini güneşlendirmenin önemine işaret ediyor.

 

Bu şekilde başta kemik sağlığı olmak üzere metabolizma üzerinde çok önemli etkileri olan günlük D vitamini ihtiyacının önemli ölçüde karşılandığı belirtiliyor.

 

Bu arada sadece İngiltere'de yılda ortalama 14.500 cilt kanseri vakası görülüyor ve bu vakaların yüzde 85'inin önlenebilir olduğu belirtiliyor.

Siyaset urfa haber mhp chp akp hdp politika Ortadoğu savaş ölü yaralı mülteci kayıp infaz çocuk siyaset urfa haberler urfagöndemi gaphaberleri ruhanews
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum