Milli Görüş harekâtının dayandığı temellerden biri hiç şüphesiz “inanan gençliktir”

            Bağımsız Milletvekili harekâtından tutun, Saadet Partisi gençliğine kadar bu çalışmaların hemen tamamı, gençlerin omzunda yürümüştür. Ne mutlu gençliğini inandığı yolda harcayanlara… Gençlik insana emanettir ve bir gün biz de ihtiyarlanacağız.

Mal, para (ihtiyaç gideren her şey) bize emanettir. Bir gün elimizden alınabilir.

Sıhhat emanettir. Hastane köşelerinde inleyen her yaştan insanı görerek bu gerçeği daha iyi kavrayabiliriz.

Nefes bizlere emanettir. Bir gün nefesimiz bitecek ve bir daha onu alıp veremeyeceğiz.

İlim emanettir. Büyük zorluklarda elde edilen ilim bir ayzaymer veya delilik gibi hastalıkla elimizden her an alınabilir.

Kur’an-ı Kerim de nerede cihat emredilmişse hemen arkasından, “Biemvaliküm ve enfisiküm – mallarınızla ve canlarınızla cihat edin” buyrularak, mal ve can vermeden cihat edilemeyeceğini bizlere söylemektedir.

Mal müstakilen zikredilmiş ama nefisleriniz emri içerisinde yukarıda saydığım “ilim, gençlik, sıhhat ve nefes” de anlatılmıştır.

Peygamberimiz de bir Hadis-i Şeriflerinde “Müslüman kabre vardığında ona önce emanetlerden sorulur. Emanetlerden cevap alınmadıkça bir karış ileriye geçirilmez” buyurmuştur.

1971 yılında henüz Mühendislik öğrencisi olduğum halde evimin bulunduğu MSP Yenimahalle ilçesi kurulurken, bana da ilçe başkanlığı görevi düşmüştü. 1973 seçimlerinde MSP 48 milletvekili ve 3 Senatör kazanırken ben ilçe Başkanıydım ve Yenimahalle de Orhaniye, Dutözü, İmrendi, Güvenç gibi 9 köyde MSP birinci parti olarak çıkmıştı.

Bu arada Milli Görüşün gençlik çalışmaları istendiğinden Hocamız beni MSP Gençlik kolları Genel Başkanlığına görevlendirdi.

                

                Bu fotoğrafta da MSP Milli Selamet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanlığı üyeleri görülmektedir. MSP Gençlik kolları Genel Başkanlığı yürüten yine bu kardeşiniz olmuştur. MSP Gençlik kolları Genel Başkanlığı yönetim kurulu üyelerinde siyasette sivrilen kardeşlerimiz olmamıştır.

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><> 

MSP 1. BÜYÜK KONGRESİ

MSP teşkilatlanabilmek ve seçimlere girebilmesi için kanunla önüne konmuş engelleri aşabilmek için bütün gücüyle çalışıyordu.

MSP’nin 1. Kongresi 20.Ekim.1973 tarihinde Ankara’da büyük bir kapalı spor salonunda yapıldı. MNP partisi kapatılınca bir daha Genel Başkan olamayacak zannedilen Hocamız Prof. Dr. Necmettin Erbakan Genel kurulda tek Genel Başkan adayı olarak katıldı ve delegelerin tamamının oyları ile Genel Başkan seçildi.

MSP 1. Kongresinde Erbakan Hocamız spor salonunun içini ve dışını dolduran delege ve misafirlere günü siyesi durumu hakkında milli görüş açısında açıklamalarda bulunurken…

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><> 

MSP’nin amblemi, sapında bir kalp olan anahtardı. Kalp “Önce ahlak ve maneviyatı temsil ediyor, anahtarın uç kısmı ise maddi kalkınmayı anlatıyordu. Ancak anahtarın dişli olan uç kısmı erbabınca (elif, lam ve he) Allah diye okunuyordu.

1973 seçimlerinde CHP % 33 reyle 185 milletvekili, AP % 29 reyle 149 milletvekili, DP % 11 le 45 milletvekili ve MSP’de yine % 11 oyla 48 milletvekili çıkarmıştı.

Bu seçimlerdeki oy kaybından dolayı AP millete küsmüş ve “Millet bize muhalefet görevi verdi” diyerek koalisyon Hükümeti kurmaya yanaşmıyordu. Erbakan Hoca Demirel’e gönderdiği birkaç mektubuyla onu Hükümet olmaya çağırmışsa da başarılı olamadı. Medya Hocamızı o günler, “Mektupçu Hoca” diye istihza etmeye, alaya almayaçalışmıştı.

CHP ise yıllardır Hükümet olamamıştı ama bu sefer “Ben ne dersem o olur” mantığı ile hareket ediyordu.

İpleri mutlu azınlığın elinde olan medya ise MSP Hükümete gelmesin diye çırpınıyor, gazete ve televizyonlarında CHP ve AP’nin bir araya gelerek Hükümet kurmasını teklif ediyordu.

Neticede ilk Hükümet CHP ve MSP arasında kuruldu. Kabinede CHP’ye 18 Bakanlık MSP’ye ise 8 Bakanlık verildi.

Hatırımda kaldığına göre bu Bakanlıklar; Devlet Bakanlığı ve Başbakanlık yardımcılığı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Devlet Bakanı Süleyman Arif Emre, İç İşleri Bakanı Oğuzhan Asiltürk, Tarım Bakanı Korkut Özal, Çalışma Bakanı Mehmet Tevfik Paksu, Ticaret Bakanı Fehim Adak, Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu ve Sanayi Bakanı Abdülkerim Doğru idiler.