FETİH VE GENÇLİK GÜNÜ TEBRİĞİ
Nevzat Laleli

FETİH VE GENÇLİK GÜNÜ TEBRİĞİ

Bu içerik 322 kez okundu.

Bundan 571 sene önce ceddimiz Osmanlı’nın başında 21 yaşında genç bir Padişah olan Fatih Sultan Mehmet bulunuyordu. Milletimizin başında, inandığı yolda ve milletine hizmette sınır tanımayan bu Padişah, gecesini gündüzünü Kostaniye’nin fethine vererek, Peygamberimizin methine mazhar olmaya çalışıyordu.

Nitekim Peygamberimiz, “Kostantiniyye (İstanbul) mutlaka feth edilecektir. Bunu feth eden kumandan ne güzel kumandan, feth eden asker ne güzel askerdir” buyurmuştu.

Fetih, Sultan Fatih’e müyesser olmuş ve 1453 yılının 29 Mayısın da İstanbul fethedilmişti. Bu gün bu yana fetihten tam 571 yıl geçti.

Milletimizin ve özellikle de Milli Gençliğin “Fetih ve Gençlik günü”nü tebrik ediyoruz.

Fetih günü kutlamaları sadece bir takım gösterilerle yapılamaz. Bu kutlamaların ruhuna da vakıf olmak lazımdır ki fetih anlam kazansın, kutlayanlar da aynı aşk ve heyecanla yeni fetihler yapmaya çalışsınlar. Çünkü sömürülen, hakları yenen, zulme uğrayan bütün insanlığın bu fetihlere çok acil olarak ihtiyacı vardır.

FETİH GENÇLİĞİ MİLLİ GENÇLİK

1969 yılında milletimizin bağrından çıkan Milli Gençlik, bu kutlamaları büyük bir başarı ve heyecanla yapıyor, bu uğurda İstanbul başta olmak üzere birçok ilin stadyumlarında, ülkemizin her yerinden gelen gençler, fetih havasını ciğerlerinin en ince yerine kadar teneffüs ediyorlardı.

Hocamız Prof. Dr. Necmettin Erbakan başkanlığında yapılan fetih kutlamaları, sanki felç inmiş bir uzva yapılan masaj gibi gençliğimize fetih masajları yapalarak geçiyordu.

İşte şimdi de O’nsuz ve fakat aynı ruh ve manada bir fetih kutlaması daha yapıyoruz Yine ülkemizin birçok il ve ilçesinden koşarak gelen gençlerimizle bir araya gelecek ve hep bir ağızdan;

“Yelkenler biçilecek, yelkenler dikilecek, / Dağlardan Çektiriler, Kalyonlar çekilecek./ Kerpetenlerle Sur’un dişleri sökülecek, / Yürü hala ne diye oyunda oynaştasın, / Fatih’in İstanbul’u feth ettiği yaştasın” diyeceğiz.

AGD/MGV bu sene fetih kutlamalarını iki ayrı faaliyeti de hizmete açarak taçlandıracak. 1.Haziran.2024 Cumartesi günü yapılacak kutlamalarda önce Ankara/Pursaklar’da yaptırılan ikiz bina (biri Genel merkez binası diğeri Yükseköğrenim gençliği için Yurt binası) çalışmalara resmen başlayacak. Ayrıca bir de cami temeli atılacak. Bu merasimin saati 15.00 te olacak.

İkinci faaliyet 29. Mayıs, Gençlik ve Fetih günü kutlaması yine 1.Haziran Cumartesi günü saat 17.00 de olacak. Açılışlara katılanlar araçlarıyla yine Keçiören de bulunan Fetih kutlamaları salonuna geçecek.

Çalışmaları başarılı bir şekilde yürüten Genel Başkan Salih Turhal’a, Genel merkez ekibini, bu çalışmalara destek olan Milli Gençlik sevdalısı hayır sahiplerini ve Anadolu’nun her yerinde kopup gelen Milli Gençliği bütün kalbimle tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Biz de Milli Gençlikle omuz omuza o gün orada olacak ve programlara katılacağız, inşallah.

Ne mutlu Milli Gençliğe, ne mutlu Milli Gençliği yetiştirenlere…

Nevzat Laleli

Milli Gençliğin Şeref Başkanı

DİĞER YAZILAR
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Özel'den eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için taziye mesajı