Ne Değişti Ki? Paylaşırsanız Sevinirim
Süleyman TURAN

Ne Değişti Ki? Paylaşırsanız Sevinirim

Bu içerik 212 kez okundu.

Geçen dönem belediye başkanlığı görevinde bulunanlar arasında yeniden başkanlığa devam edenler için yeni dönem bir sancılı olmaya başladı.  Görevine devam edenler için yeni dönem bir ağır ve değişik geldi. Yeniden seçilen kişi de hata üzerine hata yapmaya başladı. İlk dönemlerinde yapmadıkları hataları yapmaya başladılar. Bazen de yaptıkları hataları daha fazla yapmaya başladılar. Onların kimler olduğunu az çok anlamış olmanız gerekiyor.

İlk dönemlerinde yaptıkları hatalar da neydi diye sorarsanız? İlk olarak bundan başlayalım. İlk dönemde heyecanları vardı. İş aşkı vardı. Hizmet etme önceliği vardı bu başkanlar için. Dört elle il için ilçe için hizmete başlamışlardı. Çöpler zamanında toplanıyordu. En ufak bir şikâyet gelse anında ilgili personel çözüm için yanıp tutuşuyordu. Basında ilgili belediyelerin en ufak bir sorunu gündeme gelmiyordu. Çünkü ilgili belediyeler dört dörtlük yönetiliyordu. Sel oluyordu binlerce araba yolda kalıyordu ama kimseden ses seda çıkmıyordu. 
Her yıl olmasa yağan kar bile belediyelerimizin hizmetlerine engel olmuyordu. Yollara dökecek tuz kalmamış olsa bile ilçe belediyelerde kalan vatandaşlar başlarının çaresine bakıyorlardı. Çünkü görmesek de belediyelerimiz çalışıyordu. 

Hele korona döneminde belediyelerimizin yaptıkları show’a dönüştü. Onlarca belediye personeli hep birden yolları köpüklü sularla yıkıyorlardı. Doğaya ve canlılara zarar verdiklerini bildikleri halde köpüklü sularla sözde mikropları öldürüyorlardı. O işin reklam kısmıydı. Gerekliydi o dönem. Ama şimdi çöp tenekelerinde biriken çöpleri bile toplamaktan aciz duruma gelmiş belediyelerimiz. 

Geçen yıllarda emlak vergilerini toplamak için her türlü aksiyonu alan belediyelerimiz, bu yılda benzer aksiyonlara girdi. Mesajlarla emlak vergilerini istediler. Tek farkla ama. % 100 zamla. Olsun yeter ki belediyemizin borcu olmasın. Ama konuşulan rakamlar belediyelerin borçlarının hiç de azımsanmayacak bir rakam olduğunu gösteriyor. 
Bunlar seçilen veya koltuğunu koruyan belediye başkanlarımızın yaptığı hatalardan ders almamak olarak görüyorum. Daha önce yapmadıkları hata ne diye sorarsanız? Bir dönem daha seçilebilmek için yaptıklarıydı. Ama kısa süre içerisinde bu da hataya dönmeye başladı. Galiba bir daha koltuk istemiyorlar. Ya da istiyorlar mı? Buna yine halk karar verecek. 

Paylaşırsanız Sevinirim

Basın mensuplarına belediyelerle ilgili bu tarz rica cümleleri içeren yüzlerce ihbar gelmeye devam ediyordur. Elimizden geldiğinde bunları yetkililere ulaştırıyoruz. Çözülende var, kronik hale gelende. En ufak bir sorun olan çöp toplanması bile sorun olan memlekette diğer sorunların çözülebilecek olması düşünce bile insanların rüyasını kaçırıyor. Bu kişilerle bu sorunların çözülemeyeceğini düşünenlerin sayısı bugünden itibaren daha fazla. Bugün seçim olsa emin olun ki birçok koltuk el değiştirecektir. 
Onun için ya hatalardan dönmek gerekiyor Ya da doğru yapılanları hataya çevirmemek. 
Anlayana….

Ne Değişti Ki? Paylaşırsanız Sevinirim

 

https://www.gaphaberleri.com/haber/188486/ne-degisti-ki-paylasirsaniz-sevinirim.html

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
UNRWA: Gazze'deki savaş, çocukların ve gençlerin eğitimini 5 yıla kadar geriye götürecek
UNRWA: Gazze'deki savaş, çocukların ve gençlerin eğitimini 5 yıla kadar geriye götürecek
‘ESDER: Ahilik, Türkiye’yi şaha kaldırır
‘ESDER: Ahilik, Türkiye’yi şaha kaldırır