Avrupa Konseyi iç pazarda deterjanlara yönelik yeni kurallarla ilgili pozisyonunu saptadı

İstanbul, 16 Haziran (Hibya) - Belçika İklim, Çevre, Sürdürülebilir Kalkınma ve Yeşil Anlaşma Bakanı Zakia Khattabi'nin yaptığı açıklamaya göre Avrupa Konseyi, deterjanların AB'de satışı ve serbest dolaşımına ilişkin mevcut kuralları basitleştirmeyi amaçlayan deterjan tüzüğüne ilişkin müzakere yetkisini kabul etti.

GÜNDEM - 2024-06-17 12:24:58

Khattabi, konuyla ilgili açıklamasında, "Revize edilen yönetmelik, bu ürünlerin gerekliliklerini ve etiketlenmesini güncelleyerek daha güvenli ve toplu satışlara uygun hale getiriyor. Ayrıca dijital etiketleme ve ürün pasaportları da getiriliyor" dedi ve ekledi:

"Deterjanlar günlük yaşamın bir parçasıdır ve hem ailelerimiz hem de çevremiz için güvenli olduklarından emin olmak istiyoruz. Bu yönetmelikle deterjanları güvenli ve bilinçli bir şekilde kullanmaya devam etmemizi sağlayacak net kurallar belirlemek, şirketlerimizin yenilikçi ürünler geliştirmesini kolaylaştırmak ve ekosistemimize zarar vermediklerinden emin olmak istiyoruz.

"Deterjanlar günlük hayatımızda sağlık ve hijyeni kolaylaştırsa da, insan sağlığı ve çevre için risk oluşturabilecek kendine has özelliklere sahip kimyasallardır.2004 Deterjan Yönetmeliği, deterjanların AB pazarına sunulabilmesi için uymaları gereken kuralları ortaya koyuyor."
 

Hibya Haber Ajansı

Yazar:
Günün Diğer Haberleri