Regülasyonlar, Türk kripto para ekosisteminde iş birlikleri oluşturabilir

Regülasyonların gündeme gelmesiyle Türkiye'deki kripto para piyasaları daha sağlam temellere oturdu ve piyasalardaki güven arttı. Bitci CEO'su Ahmet Onur Yeygün, yeni düzenlemelerin kullanıcı ve yatırımcıyı koruyarak ekosistemin itibarını zedeleyecek faaliyetleri engelleyeceğini belirtti. Bu adımların, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisini artırarak, ülkenin kripto para endüstrisindeki konumunu güçlendireceği öngörülüyor.

GÜNDEM - 2024-06-26 13:37:07

Regülasyonların gündeme gelmesiyle Türkiye’deki kripto para piyasaları ve ekosistemi daha sağlam temeller üzerine oturdu. Devletin piyasalara dahil olması anlamına gelen regülasyonların piyasalardaki güveni artırdığını söyleyen Bitci CEO’su Ahmet Onur Yeygün konu hakkında görüşlerini paylaştı. Yeygün, “Yeni düzenlemeler yasaklayıcılığın aksine kullanıcı ve yatırımcıyı koruyan, ekosistemin itibarını zedeleyecek faaliyetleri engelleyici nitelikte olacak. Bu durum yabancı oyuncuların ülkemize gösterdiği ilginin artmasında da önemli bir rol üstlenecek. Özellikle Türkiye’yi iyi bir pazar olarak gören, Türk kripto sektörünün gelişimine katkı sağlayan fakat Türkiye’de resmi bir ofisi de bulunmayan şirketlerin ülkemizdeki faaliyetlerini sürdürmek adına gerekli çalışmaları yapmalarını sağlayacaktır.

Bu çalışmalar iki şekilde gerçekleştirilebilir. İlki, yapılacak yatırımlarla doğrudan Türkiye’de bir ofis açmak ve yerel temsilci atamak şeklinde olabilir. İkincisi ise halihazırda Türkiye’de varlık gösteren yerel bir partnerle iş birliğine gitmek olabilir. Bu iş birliği, bir şirketi doğrudan satın almak yahut birleşme gerçekleştirmek şeklinde de yaşanabilir. Hangi şekilde yapılırsa yapılsın, ülkemizde gerçekleştirilecek doğrudan yatırımlar hem ülkemize hem de sektörümüze katkı sağlayacaktır.

Atılacak yeni adımlarla yasal süreç daha sağlam bir yapıya kavuşacak

Özellikle yurt dışı menşeili paydaşlarımızın verdiği hizmetlerde kullanıcının veya yatırımcının kendisine doğrudan bir muhatap bulabilmesi açısından bu tür adımlar büyük önem taşıyor. Önümüzdeki dönemde atılacak yeni adımlar ve güncellemelerle birlikte yasal sürecin daha sağlam bir yapıya kavuşmasını, bunun da Türkiye’nin küresel kripto para endüstrisindeki konumunu daha da güçlendireceğine inanıyorum.” açıklamalarında bulundu.

Regülasyon süreci hem yerli hem de yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ederken, bu durum piyasalardaki güveni artırarak Türkiye’nin kripto para endüstrisindeki konumunu daha da sağlamlaştıracak. Bu kapsamda gerçekleştirilecek yatırımlar ve iş birlikleri, ülkenin ekonomik gelişimine de katkı sağlayacak.

Hibya Haber Ajansı

Yazar:
Günün Diğer Haberleri