Şanlıurfa'da büyük şölen başlıyor

Şanlıurfa Türkmenler Birlik Başkanı Hasan Çay, yaklaşan Türkmen şöleni ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkmen boylarının, özellikle Karacadağ Türkmenleri, Karakeçili ve Badıllı aşiretlerinin etkinliklerinin kendisini son derece mutlu ettiğini belirten Çay, bu tür organizasyonların birleştirici olmasını temenni ettiğini vurguladı.

KÜLTÜR - SANAT - 2024-09-11 12:22:42

"Hiç kimsenin siyasi görüşü ve şahsi kişiliği beni ilgilendirmez. Bu tür etkinliklere ön ayak olan herkesten Allah razı olsun. Halil Karakeçili kardeşimizin yapacağı şölende şahsen bir katkım olmamıştır, ancak bu etkinliği tüm kalbimle destekliyorum ve elimden geldiğince katkı sunmaya hazırım," diyen Çay, şölenin sadece Halil Karakeçili’nin şahsına değil, Karakeçili Yörük Türkmenleri ve tüm Şanlıurfa Türkmenlerine ithaf edildiğini belirtti.

İl dışından gelecek akrabalarına da misafirperverliğini gösteren Çay, Göbeklitepe’deki işletmesinin şölene katılacak misafirler için hizmette olacağını belirtti. Hasan Çay, bu jestin reklam amaçlı olmadığını, Türkmenlerin birliği ve güçlenmesi adına bir adım olduğunu ifade etti.

Son olarak Çay, Türkmenlerin dünyanın her yerinde var olduğunu ancak birleşemedikleri için birçok nimetten mahrum kaldıklarını dile getirerek, "Artık bir olacağız, iri olacağız ve diri tutacağız benliğimizi ve kardeşliğimizi," sözleriyle birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Etkinliğin, Türkmenler arasında güçlü bağlar oluşturacağına inanılıyor.

Yazar:
Günün Diğer Haberleri