Şaka Gibi İş İmkanı! Temizlik Personeline Kölelik Şartları

Yeni Türkiye Yüzyılı’nın sosyal ve ekonomik gelişim hedeflerine ters düşen bir iş ilanı, çalışanların hakları konusunda yaşanan derin sorunları gözler önüne seriyor.

EKONOMİ-EMEK - 2024-09-13 13:40:45

Okullarda çalıştırılacak temizlik personeline verilen şartlar adeta kölelik düzenini andırıyor. Haftada sadece 3 gün çalıştırılacak personelin uzun vade sigortasız olarak işe alınacağı ve sadece sağlıkl hizmetlerinden faydalanabileceği  aylık 8.447 TL maaş verileceği duyuruldu. Emeklilik Sigortasına etki olmayan ve sosyal haklardan mahrumiyeti beraberinde getirirken, teklif edilen maaş da geçim standartlarının çok çok altında kalıyor. Bu tür iş ilanları, "Yeni Türkiye Yüzyılı" sloganıyla duyurulan ekonomik kalkınma ve refah vaadini sorgulatıyor.

İşçi haklarının korunması ve emekçilerin refah seviyesinin artırılması gereken bir dönemde, bu tip uygulamaların devam etmesi, iş gücü piyasasında ciddi bir eşitsizlik yaratarak işçileri mağdur ediyor. Emekçilerin sosyal güvenlik haklarını hiçe sayarken, bu durum işçilerin sağlık hariç, emeklilik ve gelecekle ilgili pek çok haklarından mahrum kalmalarına yol açıyor.

Yazar:
Günün Diğer Haberleri