Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan'dan Milli Eğitim Bakanlığı'na Okul Güvenliği Soru Önergesi

Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, ülke genelinde artan çocuk cinayetleri, şüpheli çocuk ölümleri, çocuk istismarı ve şiddet vakalarına dikkat çekerek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e yazılı bir soru önergesi sundu.

SİYASET - 2024-09-17 15:57:07

Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, ülke genelinde artan çocuk cinayetleri, şüpheli çocuk ölümleri, çocuk istismarı ve şiddet vakalarına dikkat çekerek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e yazılı bir soru önergesi sundu. Ayan, çocukların güvenli bir şekilde eğitim görebilmeleri için okullarda alınan güvenlik önlemlerinin yetersizliğine vurgu yaparak, özellikle Şanlıurfa’daki ilkokul ve ortaokullarda yaşanan güvenlik sorunlarına dikkat çekti.

 

2018 yılında hayata geçirilen "Güvenli Okul, Güvenli Gelecek Projesi" kapsamında alınan önlemleri sorgulayan Ayan, başta Şanlıurfa olmak üzere, Türkiye genelinde ne gibi adımlar atıldığını ve bu projeye ne kadar bütçe ayrıldığını sordu. Milletvekili, Şanlıurfa’daki okulların güvenlik kamera sistemleri, güvenlik personeli istihdamı ve okul çevrelerinde alınan önlemlerle ilgili detaylı bilgi talep etti.

 

Ayan'ın soru önergesinde yer alan başlıca sorular ise şunlar:

 

- Güvenli Okul Projesi kapsamında ülke genelinde kaç okulda güvenlik görevlisi ve kolluk kuvveti görevlendirilmiştir?

- Şanlıurfa’daki okullarda hangi güvenlik önlemleri alınmış, kaç okulda güvenlik görevlisi istihdam edilmiştir?

- Güvenlik kamerası sistemlerinin işlevselliği ve bu sistemlerin Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’ne entegrasyon durumu nedir?

- Şanlıurfa’da okul güvenliği için 2024-2025 eğitim-öğretim yılı boyunca ne kadar bütçe ayrılmıştır?

Milletvekili Ayan, ayrıca okullarda alınan güvenlik tedbirlerinin maddi yükünün okul idarelerine ve velilere mi bırakıldığını sorguladı. Özellikle velilerden her yıl çeşitli gerekçelerle aidat, bağış ve katkı payı adı altında para istendiği iddialarına da dikkat çekti.

Ayan, okullarda ve çevrelerinde çocukların güvenliği için atılması gereken adımların sosyal devletin bir yükümlülüğü olduğunu belirterek, bu konuda bakanlığın daha kapsamlı ve etkili önlemler alması gerektiğini vurguladı.

Yazar:
Günün Diğer Haberleri