Başkan Akın: Altyapıyla ilgili 12 milyar TL yol haritamız var-(VİDEO)

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Ekonomi Gazeteciler Derneği (EGD) ve Hibya Haber Ajansı ile bir organizasyonda bir araya geldi.

ÖZEL HABER - 2024-09-27 11:58:10

Başkan Akın, düzenlenen organizasyon sonrası Hibya Haber Ajansına açıklama yaptı. Başkan Akın, altyapıyla ilgili seferberlik ilan ettiklerini ve  12 milyar TL'lik bir yol haritası belirlediklerini ifade etti.

Başkan Akın, Balıkesir’i Türkiye’nin izdüşümü olarak tanımlayarak dertlerinin sadece memleket olduğunu söyledi. Akın, “Balıkesir Türkiye’nin bir izdüşümü gibi yani Balıkesir o kadar büyük bir coğrafya ki bu büyük coğrafyada her türlü görüşten insanımız var.  Burada büyük olanaklarımız, geniş coğrafyamız, büyük potansiyelimiz var. Ancak bu potansiyel yeryüzüne çıkarılmamış.” dedi.

Göreve geldiklerinde öncelikle yapılmayan hizmetlere baktıklarını söyleyen Ahmet Akın, Hibya'ya yaptığı açıkalamada şunları dile getirdi:

“Biz öncelikle yapılmayanlara bakıyoruz. Altyapımız 60 yıllık, bazı yerler 50 yıllık.  Almanya’dan kalma sistemler var. Altyapı yatırımında seferberlik ilan ettik ve çalışıyoruz. 920 kırsal mahallemiz var. Bu 920 kırsal mahallede en büyük sıkıntı vatandaşın köyünü terk etmesi.  Vatandaş kente gidince kent yoksulları oluşuyor. Bizim amacımız kente kalkınmayı başlatmak. Onun için her şeyden önce Balıkesir Planlama ve Kalkınma şirketimizi kurduk.”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, planlanmaya hiçbir şeyin sonunda kazanç olmadığını ileri sürerek, çiftçilerin ürünlerini planladıklarının altını çizdi. Akın, “Çünkü planlanmayan hiçbir şeyin sonunda bir kazanç olmuyor, hep zarar hep ziyan hep boşluk.  Aynı bizim şu andaki işte tarım politikası gibi.  Bizim yapmamız gereken çiftçimizin üretimini, verimini ve bereketini artırmak.” şeklinde konuştu.

Planlamanın önemini vurgulayan Başkan Akın, "Kış nüfusumuz 1 milyon 300 bin, yaz nüfusumuz ise 4 milyon. Planlama yapmazsak dağılırız, bu sefer Edremit’e hizmet edemeyiz, Ayvalık’ta sular kesilir. Gerekli adımlar atmazsak Güney Ege’de yaşanan turizm sıkıntıları bizde de yaşanır." dedi.

Yazar:
Günün Diğer Haberleri